Αυτή η... ειδική έκδοση του Fiat Multipla “σπάει” τα κοντέρ στην Autobahn (video)


Το κανάλι AutoTopNL είχε μια φανταστική πρωταπριλιάτικη ιδέα με πρωταγωνιστή ένα από τα πιο... εκκεντρικά αυτοκίνητα που έχουμε δει ποτέ. Δείτε το video.

  • 4/4/2022

Οι άνθρωποι του AutoTopNL είχαν μια φανταστική ιδέα για να τη "φέρουν" στους συνδρομητές τους στο YouTube στο πλαίσιο της Πρωταπριλιάς. Θέλοντας να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό story πήραν στα χέρια τους ένα από τα πιο... άσχημα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν ποτέ και αφού το “τερμάτισαν” αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες που φέρει σε σχέση με τη βασική έκδοση, το έβγαλαν στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο για να τσεκάρουν τις επιδόσεις του.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι το 6θέσιο Fiat Multipla το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό το μακρινό 1998 και τράβηξε τα βλέμματα αμέσως με τις αλλόκοτες αναλογίες του αλλά και την εκκεντρική σχεδιαστική του γραμμή που θυμίζει αρκετά το κεφάλι δελφινιού.

Ο σχεδιαστής που το εμπνεύστηκε ήταν ο Reborto Giolito και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να εμφανιστούν κάποιοι που δήλωναν γοητευμένοι από την πρόταση. Ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν με το αντίπαλο στρατόπεδο που το μίσησαν και το τοποθέτησαν στη λίστα με τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί στην ιστορία.  

Μάλιστα, 6 χρόνια μετά το πρώτο του λανσάρισμα η Fiat προσπάθησε να σώσει την παρτίδα παρουσιάζοντας μια νέα γενιά του Multipla όπου ούτε αυτή κέρδισε το κοινό και μοιραία η προσπάθεια αποσύρθηκε δια παντός. Μέχρι να εμφανιστούν πριν από λίγα χρόνια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Fiat σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να το επαναφέρει σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή.

Τι έκαναν λοιπόν οι άνθρωποι του AutoTopNL; Πήραν στα χέρια τους ένα Multipla και το παρουσίασαν ως μια άκρως συλλεκτική έκδοση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Lamborghini και φέρει την ονομασία “Lamborghini Multipla SV”.

Ψεύτικα λογότυπα με τον ταύρο τοποθετήθηκαν μπροστά και πίσω, ψεύτικα φτερά προστέθηκαν στον προφυλακτήρα για “αεροδυναμικούς” λόγους, ενώ στο πίσω μέρος της οροφής μπήκε μια -επίσης ψεύτικη- carbon αεροτομή, η οποία όμως δεν αφήνει την πόρτα του χώρου των αποσκευών να ανοίξει! 

Παράλληλα τονίζεται πως για χρώμα έχει επιλεχθεί το εμβληματικό χρυσό Oro Elios που έχει ντύσει τα κορυφαία μοντέλα της Lamborghini. Επιστρέφοντας στην... πραγματικότητα κάτω από το καπό του Fiat Multipla κρύβεται ένας τετρακύλινδρος 1.600άρης κινητήρας των 100 PS και των 147 Nm ροπής που σύμφωνα με τον κατασκευαστή αναπτύσσει τελική ταχύτητα 170 km/h.

Δείτε πως τα πήγε το Multipla στην Autobahn...