Αυτό είναι το μελλοντικό κουπέ της Yamaha


H Yamaha με το concpet car δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο την διάθεσή της να ασχοληθεί με τον χώρο των τεσσάρων τροχών.

  • 18/10/2015

Στις 28 Οκρωβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκυο, η Yamaha θα δημοσιοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την διάθεσή της να ασχοληθεί με τον χώρο των τεσσάρων τροχών. Τότε θα παρουσιάσει το νέο της σπορ κουπέ, ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα επιχειρήσει είσοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει λίαν προσφάτως και το αντίπαλον δέος που ακούει στο όνομα Project 2&4, ενώ προπομπός όλων είναι φυσικά η ΚΤΜ με το απίστευτο (για όσους το έχουν οδηγήσει) X-Bow.

Μέχρι τότε η μεγάλη Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών, έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser από το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι του Τόκυο. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ειδικός για να αντιληφθείς πώς πρόκειται για ένα σπορ κουπέ με μικρές διαστάσεις (μια κατηγορία που αναγεννιέται εσχάτως, με προπομπό την Alfa 4C).

Για το πρωτότυπο που φέρει την κωδική ονομασία 4Wheeler, η Yamaha δεν έχει αποκαλύψει τίποτε περισσότερο αναφορικά με διαστάσεις, μηχανικά μέρη, κινητήρες, κ.α. Πάντως η ιαπωνική εταιρεία έχει μεγάλη παράδοση σε συνέργιες με τον χώρο της αυτοκίνησης στον τομέα των κινητήρων, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το Motiv, ένα διθέσιο αυτοκίνητο πόλης που παρουσίασε η Yahama το 2003 και το οποίο δεν πήρε ποτέ τον δρόμο για την παραγωγή. Λέτε να το κάνει το 4Wheeler;