Αυτό είναι το νέο Ford F-150 Raptor του Ken Block


O KEN BLOCK ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ FORD F-150 RAPTOR, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/4/2019

O γνωστός και μη εξαιρετέος Ken Block δοκιμάζει το νέο του απόκτημα, ένα Ford F-150 Raptor στο Moab στην Utah. Φυσικά δεν πρόκειται για ένα απλό Raptor, που έτσι κι αλλιώς και στη στάνταρ εκδοχή του είναι ιδιαίτερα ικανό σε όλους τους τομείς, αλλά για ένα που έχει δεχθεί καταρχήν τις περιποιήσεις της SVC Offroad. Η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια και ειδικεύεται στο συγκεκριμένο μοντέλο της Ford.  

Έτσι αυτό του Ken Block έχει ειδικά αμορτισέρ της Fox και στους δύο άξονες, ζάντες 17 ιντσών και τεράστια λάστιχα διαμέτρου 37 ιντσών, που πέρα από τις δυνατότητες εκτός δρόμου ακόμα και με πολύ υψηλές ταχύτητες αναβαθμίζουν και την εμφάνιση του pickup.

H SVC Offroad ασχολήθηκε και με τον κινητήρα του ειδικού αυτού F-150. Έτσι ο V6 EcoBoost του των 3.500 cc αποδίδει 558 ίππους και 813 Νm. Κάτι που έγινε εφικτό με τον επαναπρογραμματισμό της κεντρικής του μονάδας, με την τοποθέτηση μιας καινούργιας ανοξείδωτης εξάτμισης και με αλλαγές στους υπερσυμπιεστές.

Φυσικά όλες αυτές οι επεμβάσεις έχουν σα στόχο να κάνουν το Raptor του Ken Block όχι μόνο πιο γρήγορο αλλά και πιο κατάλληλο για τα ατελείωτα ντριφτ και τα άλλα κόλπα του showman.