Αυτό είναι το νέο Renault Kangoo


H Renault αποκάλυψε τη νέα γενιά του πολυτάλαντου Kangoo, η οποία θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • 12/11/2020

Το Renault Kangoo αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή πρόταση, έχοντας την πολυτέλεια να δραστηριοποιείται με την ίδια επιτυχία σε δύο βασικές κατηγορίες αυτοκινήτων, των επιβατικών και των επαγγελματικών οχημάτων.

Συνεπώς η αποκάλυψη της νέας γενιάς του πολυτάλαντου mini van από τη Renault αποκτά ξεχωριστή σημασία δίνοντας την απαραίτητη συνέχεια σε μια πρόταση που μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 23 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ας δούμε όμως τι νέο έχει να παρουσιάσει η νέα γενιά του αυτοκινήτου η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του.

Το νέο Kangoo υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των Γάλλων αποκτώντας μια σαφώς ελκυστικότερη εικόνα. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν οι προβολείς με τα ενσωματωμένα σε αυτούς φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, καθώς και η κεντρική εισαγωγή αέρα με το κεντρικά τοποθετημένο έμβλημα της Renault.

Μάλιστα ο σχεδιασμός στην έκδοση Express, δημιουργώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από την αμιγώς επιβατική εκδοχή του αυτοκινήτου.

Σημάδια εκσυγχρονισμού δείχνει και το εσωτερικό το οποίο έχει διατηρήσει τις λιτές και απέριττες σχεδιαστικέςγραμμές του, επενδύοντας στον αναβαθμισμένο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Και σε αυτή την περίπτωση ο διάκοσμος της επιβατικής έκδοσης του νέου Renault Kangoo διαθέτει υψηλότερη ποιότητα κατασκευής ενώ πιο εκλεπτυσμένα είναι και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της κεντρικάτοποθετημένηςοθόνης αφής και των φυσικών χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού που βρίσκονται ακριβώς από κάτω της.

H συρόμενη πίσω πόρτα εξασφαλίζει απρόσκοπτη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο με τη σειρά του χαρακτηρίζεται από βέλτιστη αξιοποίηση των συμπαγών διαστάσεων του αμαξώματος.

Εφοδιασμένο με τα καινοτόμα συστήματα Easy Sile Access και Easy Inside Rack, το νέο Kangoo Van φέρνει την επανάσταση στα θέματα της φόρτωσης και της πρόσβασης.

Easy Side Access: Ένα σύστημα ιδιαίτερα πρακτικό για τα κέντρα των πόλεων, αυτή η καινοτόμος εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να έχει εύκολη πρόσβαση στο φορτίο του, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που θέτουν οι συνθήκες στάθμευσης. Καταργώντας την κεντρική κολόνα, το νέο Kangoo Van προσφέρει την πιο ευρεία και άνετη πλευρική πρόσβαση στην αγορά, με άνοιγμα 1,416 μ. (δηλαδή άνοιγμα διπλάσιο από το παλιό μοντέλο).

Easy Inside Rack: Αυτό το επεκτεινόμενο εσωτερικό ράφι, αποτελεί ακόμα μία καινοτόμο εφαρμογή που επιτρέπει την τοποθέτηση και μεταφορά, σε ψηλό επίπεδο, μακριών και ογκωδών αντικειμένων, απελευθερώνοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, χώρο στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Αν και για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου Renault Kangoo, το βάρος αναμένεται να σηκώσουν ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου και ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας του 1,5 λίτρου. Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, το γαλλικό van θα προσφέρει και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για τις επαγγελματικές διαμορφώσεις του.

Αξίζει, πάντως να γνωρίζετε ότι η αμιγώς επιβατική έκδοση του Kangoo θα κατασκευάζεται στη Γαλλία ενώ το Kangoo Express επαγγελματικό ή επιβατικό στο Μαρόκο.