Αυτό είναι το πολυτελές SUV που οδηγεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (videos)


Το μοντέλο κοστίζει σχεδόν 335.000 δολάρια ενώ κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας V12 βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 6,75 lt.

  • ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 3/8/2023

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ την αγωνιστική της προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ιαπωνία (25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου). Οι παίκτες του κόουτς Ιτούδη νίκησαν σε φιλικό αγώνα τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με 98-91, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Μάλιστα, το κατάφεραν έχοντας πολλές απουσίες παικτών, με πιο σημαντική αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο η συμμετοχή του οποίο στο Παγκόσμιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα». Ένας άλλος της γνωστής πλέον μπασκετο-οικογένειας, ο Θανάσης, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Milwaukee Bucks, βρίσκεται στο ρόστερ της Εθνικής και από την μεγάλη εμφάνιση που έκανε κόντρα στου Σλοβένους έδειξε ότι οι συμπαίκτες και ο προπονητής του μπορούν να περιμένουν πολλά από τον ίδιο.

Με αυτή την αφορμή ψάξαμε και βρήκαμε το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Θανάσης στην Αμερική. Η αποκάλυψη του μοντέλου είχε γίνει τον Ιούνιο του 2021 από τον γνωστό car influencer Daniel Mac ο οποίος είχε πετύχει στον δρόμο τον Θανάση και τον Γιάννη και τους πλησίασε για να τους κάνει την κλασική ερώτηση «what do you do for a living?» (μτφ: τι δουλειά κάνεις;).

Ο Γιάννης, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, απάντησε με χιούμορ «Bitcoin» ωστόσο μέσα από το video μάθαμε ότι το αυτοκίνητο που είχε στα χέρια του ο αδελφός του Θανάσης ήταν η πολυτελής Rolls-Royce Cullinan, αξίας 335.000 δολαρίων!

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2018 από τους Βρετανούς και ήταν η πρώτη SUV πρόταση στην γκάμα τους μετά από 11 δεκαετίες όπου καταπιάνονταν αποκλειστικά με υπερπολυτελή sedans και coupes. Αυτός ήταν ο λόγος που η ανάπτυξη της Cullinan έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα ώστε η είσοδος της Rolls-Royce στην κατηγορία να μην αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο όλα εκείνα τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν διαχρονικά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα στην γκάμα της εταιρείας, και στην Cullinan ό,τι μπορεί να φινιριστεί και να κατασκευαστεί στο χέρι, είναι χειροποίητο. Όταν ανοίγεις την πόρτα για να μπεις, το αυτοκίνητο χαμηλώνει σε ύψος για διευκολύνει την είσοδο (σημ.: χαμηλώνει κατά 4,0 cm). Όταν εισέλθεις και κλείσεις την πόρτα, η αερανάρτηση επανέρχεται στο προκαθορισμένο ύψος της από το έδαφος.

Στην Rolls-Royce, δεν ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο για τη δημιουργία της Cullinan. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μηχανικά μέρη και πλατφόρμα από την BMW, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί στα εκτός δρόμου μοντέλα τους. Αντιθέτως, προχώρησαν με τα δικά τους στοιχεία, δηλαδή την «Architecture of Luxury» (όπως ονομάζεται).

Πρόκειται για την αλουμινένια πλατφόρμα που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη Phantom VIII, η οποία ενισχύθηκε και προσαρμόστηκε κατάλληλα για μπορεί να τα βγάζει πέρα στις απαιτήσεις της εκτός δρόμου κίνησης.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ο V12 βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 6,75 λίτρων, τεχνολογίας twin-turbo, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Επί της ουσίας, ο κινητήρας είναι ο ίδιος που υπάρχει στη Phantom όσο και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, αλλά έχει διαφορετικό λογισμικό.

Ο ήχος του V12 είναι αντάξιος του χαρακτήρα του και για αυτό η Rolls-Royce χρησιμοποίησε τα παχύτερα κρύσταλλα που υπάρχουν καθώς και σχεδόν 100 kg μονωτικού υλικού σε όλο το αυτοκίνητο.