Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: O σταρ του Παναθηναϊκού «απογειώνεται» με το Kia Stinger (video)


Ο Ισπανός άσος «μετακομίζει» από το NBA στον Παναθηναϊκό και εμείς θυμόμαστε τη στιγμή που πήρε στα χέρια του το κλειδί του κορεατικού sports sedan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: KIA ΙΣΠΑΝΙΑΣ / FACEBOOK, ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/7/2023

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ακόμα μία καλοκαιρινή μεταγραφή που προκάλεσε αρκετή κουβέντα στην μπασκετική Ευρώπη. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα φοράει τη νέα σεζόν την πράσινη φανέλα και με αυτή την αφορμή γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και θυμόμαστε τη στιγμή που πήρε στα χέρια του ένα sports sedan και πάτησε τέρμα το γκάζι.

Το 2018, όταν ο Ισπανός μπασκετμπολίστας αγωνιζόταν στο NBA με τους Denver Nuggets, είχε δώσει τα χέρια με την Kia Ισπανίας και είχε γίνει ένας ακόμα διάσημος αθλητής που προωθούσε τα μοντέλα των Κορεατών, μετά τον Ράφα Ναδάλ.

Η Kia εκείνη την εποχή είχε μπει για τα καλά στον χώρο του μπάσκετ συνάπτοντας συμφωνίες τόσο με την διοργανώτρια του ισπανικού πρωταθλήματος όσο και με το NBA. Κάπως έτσι οι Ισπανοί αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά ενός ολοκαίνουργιου Kia Stinger στον Χουάντσο για να το χρησιμοποιεί στις καθημερινές του μετακινήσεις, προωθώντας τη φίρμα.

Μάλιστα για να γιορτάσουν τη συνεργασία γύρισαν video στο οποίο εμφανίζεται ο νέος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού μαζί με τον συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας και σημερινό παίκτη της Μπαρτσελόνα, Alex Abrines, να οδηγούν το αυτοκίνητο.

Θυμίζουμε ότι το Kia Stinger παρουσιάστηκε το 2017 και ήταν η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να προσθέσει ένα sports sedan στη γκάμα της. Η ανάπτυξή του ήταν ιδιαίτερα προσεκτική με τους Κορεάτες να καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο Nurburgring προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό σετάρισμα.

Κατά την παρουσίασή του το Stinger ήταν διαθέσιμο με 2λιτρο turbο κινητήρα βενζίνης (255 PS και 352 Nm ροπής) έναν turbo-diesel των 2,2 lt (197 PS και 440 Nm) ενώ στην κορυφή υπήρχε ο twin-turbo V6 των 3,3 lt με ισχύ 365 PS και 510 Nm ροπής. Tα σύνολα συνδυάζονταν με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έστελνε την κίνηση είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις.

Το 2020 η Kia προχώρησε σε facelift για την ευρωπαϊκή αγορά καταργώντας τις δύο πρώτες εκδόσεις κινητήρων, αφήνοντας μόνο την κορυφαία για την οποία το αγοραστικό κοινό είχε δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δείτε στο παρακάτω video τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να οδηγεί το Kia Stinger...