Αυτό το Nissan Skyline GT-R μπορεί να τα βάλει με τη Rimac Nevera (video-photos)


Ένας λάτρης της αυτοκίνησης από την Αυστραλία μετέτρεψε το Nissan Skyline GT-R του σε ένα «τέρας» ιπποδύναμης που μπορεί να κατατροπώσει ακόμα και το ταχύτερο hypercar στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Larry Chen - YouTube
  • 17/8/2023

Το Nissan Skyline GT-R R32 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα ιαπωνικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Είναι επίσης ένα από τα μοντέλα που «αγαπούν» περισσότερο τις τροποποιήσεις. Λίγα είναι τα Skyline GT-R που φέρουν σε όλη τη διάρκεια «ζωής» τους αποκλειστικά τις εργοστασιακές προδιαγραφές, και το παρακάτω σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.

Ο ιδιοκτήτης μιας μονάδας από την Αυστραλία κατάφερε να μετατρέψει το δικό του αυτοκίνητο σε ένα «τέρας» επιδόσεων. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο David Anton αντικατέστησε τον RB26 που έφερε το Skyline με έναν RD28, έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα ντίζελ, διατηρώντας όμως την κεφαλή των κυλίνδρων του RB26.

Φυσικά, όλα τα μέρη του κινητήρα έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να γίνει το... πάντρεμα, με τον κινητήρα να παράγει 1.500 PS! Όταν ανοίξει κανείς το καπό, θα βρει μια τεράστια τουρμπίνα, ενώ δύσκολα θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για έναν ντίζελ κινητήρα. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 3 σχέσεις, αφού έτσι εξοικονομείται χρόνος και ισχύς κατά την επιτάχυνση.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δέχεται καύσιμο E85 σε συνδυασμό με αιθανόλη, προκειμένου να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Και το κάνει.

Το Skyline του Anton καταφέρνει να κάνει το sprint των 400 m σε μόλις 8,5 sec, μια επίδοση που ξεπερνά κι αυτήν της Rimac Nevera, που χρειάζεται 8,58 sec για την ίδια απόσταση. Ο ίδιος σημειώνει ότι η επίδοση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ειδικό drag strip. Η αλήθεια είναι ότι δε θα περίμενε κανείς ότι το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα του κόσμου θα μπορούσε να κατατροπωθεί τόσο εύκολα από ένα Nissan Skyline GT-R, κι όμως συνέβη.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε μία απευθείας σύγκριση των δύο μοντέλων στο drag strip, όμως αυτό είναι μάλλον αδύνατον.

Δείτε το σχετικό video: