Η Nissan ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV και το «βαφτίζει» Skyline! (video)


Οι Ιάπωνες βαδίζουν στο... μονοπάτι της Ford Mustang Mach-E και φέρνουν νέο ηλεκτρικό SUV δίνοντάς του την θρυλική ονομασία Skyline.

  • 21/7/2023

Ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της ετοιμάζεται να ανοίξει η ονομασία «Skyline». Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού bestcarweb.jp η Nissan έχει πάρει την απόφαση να δώσει το συγκεκριμένο όνομα, που έχει συνδεθεί στο μυαλό εκατομμυρίων petrolheads με τις υψηλές επιδόσεις και την ατόφια οδηγική απόλαυση, σε ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί το 2025.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την πρακτική δεν την βλέπουμε για πρώτη φορά. Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές θέλοντας να μπουν δυναμικά στην εμπορική κατηγορία των SUV επιλέγουν εμβληματικές ονομασίες από το παρελθόν τους, με το παράδειγμα της Ford Mustang Mach-E να είναι ένα από τα πιο πρόσφατα.

Nissan Skyline 1987
Nissan Skyline 1987

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο SUV της Nissan θα βασίζεται στο Ariya και στην πλατφόρμα CMF-EV?, θα έχει δύναμη άνω των 450 PS η οποία θα περνάει στην άσφαλτο μέσω των 4 τροχών.

Η ονομασία Skyline εμφανίστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1957 και τις τελευταίες δεκαετίες ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με το GT-R. Συνολικά έχουν παρουσιαστεί 13 γενιές με το πρώτο αυτοκίνητο να κατασκευάζεται από την Prince Motor Company, σχεδόν μια δεκαετία πριν περάσει στα χέρια της Nissan.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του σήματος Skyline στο πέρασμα των ετών…