Αυτό το restomod του Peugeot 205 GTI συνδυάζει το ρετρό στοιχείο με τις μοντέρνες τεχνολογίες


Αυτό είναι το Peugeot 205 GTI δια χειρός Tolman Engineering, που χρειάζεται 700 ώρες για να ετοιμαστεί και «παντρεύει» το παρελθόν με το παρόν.

  • ΦΩΤΟ: TOLMAN ENGINEERING
  • 22/11/2022

Το Peugeot 205 GTI είναι ένα από τα κλασικά, αγαπημένα αυτοκίνητα του περασμένου αιώνα.

Η Tolman Engineering, με έδρα την Αγγλία, αποφάσισε να φέρει το θρυλικό μοντέλο στο σήμερα, με στόχο να το κάνει να συμπεριφέρεται και να μοιάζει με μία βελτιωμένη έκδοση του αυθεντικού.

Σε αυτές τις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται νέοι εκκεντροφόροι, κεφαλές κυλίνδρων, ECU από τη Motec, και νέα εξάτμιση.

Το αποτέλεσμα κάνει τον κινητήρα 1,9 λίτρων να αποδίδει 203 PS, ενώ επιτρέπει στο 205 GTI restomod να επιτυγχάνει τα 0-100 km/h εντός 6,5 δευτερολέπτων.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς σύμφωνα με την Tolman το νέο, 5τάχυτο κιβώτιο προσφέρει πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων, ενώ προσφέρεται κι η επιλογή ενός διαφορικού από την Quaife.

Η Tolman φέρνει στα μέτρα του μοντέλου και τους αποσβεστήρες της Bilstein, εγκαθιστώντας επίσης ειδικά φτιαγμένη πίσω αντιστρεπτική δοκό. Έπειτα, προσφέρονται προαιρετικά φρένα της AP Racing.

Στο εξωτερικό, η Tolman θέλησε να κρατήσει την όψη του restomod της όσο πιο κοντά γίνεται στο αυθεντικό, με μόνη εξαίρεση τα φώτα LED.

Στο εσωτερικό έγινε αντίστοιχη προσπάθεια, αλλά εκεί θα βρει κανείς δυνατότητα σύνδεση με Bluetooth, καθώς και οθόνη της Motec για τα όργανα και οθόνη αφής για χρήση infotainment.

Το αυθεντικό Peugeot 205 GTI είχε κυκλοφορήσει από την γαλλική μάρκα το 1984 με κινητήρα 1,6 λίτρων κι απόδοση 105 PS, ενώ το 1986 βγήκε με κινητήρα 1,9 λίτρων και ισχύ στα 129 PS.