Αυτό το τετρακίνητο Mazda MX-5 θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στα χιόνια (video)


Το Mazda MX-5 έχει γίνει το αντικείμενο πολλών πειραματισμών και ακόμα περισσότερων βελτιώσεων, ωστόσο, η συγκεκριμένη ξεπερνά κάθε φαντασία.

  • 9/2/2023

H Subaru δεν φημίζεται για την εξέλιξη roadster και η Mazda δεν διαθέτει κάποια αξιοσημείωτη παράδοση στις τετρακίνητες προτάσεις υψηλών επιδόσεων. Τι γίνεται όμως όταν τα γονίδια των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανίων συνδυαστούν και το δημοφιλέστερο roadster όλων των εποχών αποκτήσει πρόσβαση στο οπλοστάσιο μιας πραγματικής πολεμικής μηχανής.

Το αποτέλεσμα αν και σε πρώτη ανάγνωση ξενίζει παραπέμποντας σε μια αυτοκινητική καρικατούρα, παρουσιάσει ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Ένα Mazda MX-5 με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σύστημα τετρακίνησης και τον δίλιτρο boxer κινητήρα του Impreza WRX να προσφέρει πρόθυμα τις υπηρεσίες τους στο ιαπωνικό roadster, έχοντας δεχθεί πλήθος αναβαθμίσεων.

Ο μεγαλύτερος στροβιλοσυμπιεστής, το νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, το ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής είναι μερικές από αυτές που αναλαμβάνουν να αυξήσουν τους 225 ίππους εργοστασιακούς στους 400.

Στις νέες προδιαγράφες του αυτοκινήτου έχει προσαρμοστεί ο σύμπλέκτης του μηχανικού κιβωτίου των έξι σχέσεων, όπως άλλωστε και το σύστημα ψύξης, το οποίο μετακινήθηκε στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Δείτε το video της μετατροπής του Mazda MX-5 σε τετρακίνητο «θηρίο»...