Αυτό το τρίκυκλο camper είναι «made in China» και κοστίζει μόλις 4.000 ευρώ


Το Xinge RV είναι προσιτό και υπόσχεται άνεση στις διακοπές στο κάμπινγκ και τη φύση. Αρκεί να μην είστε... πρώτο μπόι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Alibaba
  • 26/7/2023

Η παρουσία των τρίκυκλων οχημάτων στους δρόμους ήταν για πολλά χρόνια μεγάλη, ειδικά στη χώρα μας όπου μερικές δεκαετίες πριν κάθε γειτονιά είχε τουλάχιστον ένα. Ωστόσο, σχεδόν ποτέ, δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα τρίκυκλο το οποίο θα έχει τον ρόλο του τροχόσπιτου.  Μέχρι σήμερα όπου εμφανίζεται το κινεζικό Xinge RV.

Πρόκειται για ένα μικρό, πρακτικό και αρκετά ελαφρύ κινεζικό όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 2 επιβάτες στις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις. Ίσως και τρεις, αν έχουμε να κάνουμε με άτομα μικρής σωματοδομής.

Η ύπαρξη και μόνο αυτής της εναλλακτικής κάνει μερικούς να μιλούν για επανάσταση στον χώρο των camper vans και φαίνεται πως αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλή επιλογή στην Ασία, καθώς κρίνεται ως καλοσχεδιασμένο, ασφαλές και εύκολα διαχειρίσιμο.

Πίσω από το εν λόγω RV είναι η κινεζική Henan Xinge Motorcycle Company που ανά τα χρόνια έχει αποκτήσει καλή φήμη για τις τρίκυκλες δημιουργίες της. 

Σε ό,τι αφορά το Xinge RV, κρίσιμο χαρακτηριστικό του είναι το βάρος: ζυγίζει μόλις 600 kg, πολύ πιο χαμηλά από κάθε άλλο camper που υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια αγορά. 

Αισθητικά, το αυτοκινούμενο δε μοιάζει με ένα τυπικό όχημα της κατηγορίας του, καθώς φέρει στοιχεία από τα περίφημα tuk tuk της Ασίας, που χρησιμοποιούνται ως ταξί. Βέβαια, το Xinge RV είναι κατασκευασμένο για να μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει καν με άλλα RV, καθώς ανέρχεται μόλις στα 4.000 ευρώ. Σίγουρα, δεν πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο, πολυτελές camper van που μπορεί να ταξιδέψει για μέρες μία οικογένεια, αλλά για μία μικρή, ολιγοήμερη εκδρομή μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη -και πιο προσιτή- επιλογή.