Αυτός είναι ο πιο χαμηλός σκαραβαίος στον κόσμο και μπορείς να τον οδηγήσεις! (video)


«Ήθελα να είναι τόσο χαμηλό που να μοιάζει σαν να είναι βουτηγμένο μέσα στην άσφαλτο,» είπε ο δημιουργός αυτού του... ιδιαίτερου VW Beetle. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STEVE LODI - Instagram
  • 27/9/2023

Αν τον τελευταίο καιρό «γυρνάτε» συχνά σε σελίδες στα social media με αυτοκινητικό περιεχόμενο είναι αρκετά πιθανό να έχετε συναντήσει αυτόν το... ιδιαίτερο VW Beetle. Όπως μπορείτε να δείτε το όχημα έχει κοπεί στη μέση και αγγίζει το έδαφος, μοιάζοντας σχεδόν σαν να «κολυμπάει» το μισό κάτω από την επιφάνεια του δρόμου.

«Ήθελα να είναι τόσο χαμηλό που να μοιάζει σαν να είναι βουτηγμένο μέσα στην άσφαλτο,» είπε ο Steve Lodi από το Dallas του Texas, του οποίου η ομάδα βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ο Αμερικανός ξεκίνησε εδώ και καιρό να ασχολείται με τη βελτίωση οχημάτων της Volkswagen, τα οποία συνήθως βάφει με κάποια γυαλιστερή βαφή, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Αυτή τη φορά όμως ήθελε να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Λαμβάνοντας έμπνευση από το «τρελό» Fiat Panda που εμφανίστηκε στην Ιταλία τον περασμένο Ιούνιο, κατασκεύασε τον δικό του, χαμηλωμένο σκαραβαίο, τον οποίο ονόμασε 'Half Ass'.

«Δεν ήθελα να είναι πολυτελές ή τροποποιημένο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, κι αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο ωραίο. Όταν ξεκίνησα να δημοσιεύω φωτογραφίες, ο κόσμος έλεγε ότι πρέπει να έχω ρίξει μπετό γύρω του, ή ότι ήταν μέσα στο νερό. Δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε,» είπε ο ίδιος.

Πριν λίγους μήνες, ο Lodi ξεκίνησε να μαζεύει ένα-ένα τα εξαρτήματα για την ιδιαίτερη κατασκευή, ξεκινώντας με ένα φθηνό αμάξωμα σκαραβαίου το οποίο αγόρασε το καλοκαίρι. Σειρά είχαν τα σκουριασμένα ανταλλακτικά ενός Standard του 1974, τα οποία συγκέντρωσε σταδιακά.

Προκειμένου να προσδιορίσει τη θέση που θα έπρεπε να έχει μέσα στο όχημα, ξάπλωσε στο έδαφος για να δει σε ποιο ύψος πρέπει να βρίσκεται το κεφάλι του έτσι ώστε να βλέπει από το παρμπρίζ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε λέιζερ για να εξασφαλίσει ένα καθαρό κόψιμο.

«Μία μεγάλη συγκέντρωση Volkswagen πλησίαζε τότε, η Texas Versus the World, κι ήθελα να το ολοκληρώσουμε εγκαίρως για να το παρουσιάσουμε εκεί,» εξήγησε. «Ο κόσμος ερχόταν στο μαγαζί την ώρα που δούλευα και τους έλεγα να μη βγάζουν φωτογραφίες, επειδή ήθελα να είναι έκπληξη.»

Κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένα σασί που έφτιαξε ο ίδιος με μέρη ενός μεταχειρισμένου καρτ που βρήκε στο Facebook Marketplace.

«Αρχικά είχα σχεδιάσει να χρησιμοποιήσω το σασί του καρτ, όμως όταν ξεκίνησα να κάνω μετρήσεις συνειδητοποίησα ότι δε θα λειτουργούσε. Βασικά χρειάστηκε να τροποποιήσω πολλά από τα μέρη, αφού όλα ήταν πολύ πιο στενά απ' όσο φανταζόμουν εξαιτίας των τροχών, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται μέσα στην 'καμπίνα',» είπε ο Lodi.

Όσο για τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη, ο Lodi τα δανείστηκε από ένα Honda Elite. Πιο συγκεκριμένα, το σκούτερ «δώρισε» το μοτέρ, τα πεντάλ, το σύστημα καυσίμου και τα φρένα. Οι πίσω τροχοί προέρχονται επίσης από το Elite, όμως οι μπροστινοί είναι της Harbor Freight.

Δείτε τον χαμηλωμένο σκαραβαίο εν δράσει: