BMW: Δωρεάν over-the-air ενημέρωση για 3,8 εκατ. αυτοκίνητα


Οι αναβαθμίσεις αφορούν περισσότερα από 30 διαφορετικά μοντέλα της BMW και το πακέτο περιλαμβάνει προσθήκες στο infotainment system, στην άνεση αλλά και στα συστήματα ασφαλείας.

  • 11/10/2022

Η τελευταία απομακρυσμένη αναβάθμιση για τα μοντέλα της BMW που εφοδιάζονται με το BMW Operating System 8 είναι πλέον διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες και οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να την αποκτήσουν εντελώς δωρεάν.

Όπως ενημέρωσε η γερμανική εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη και στα οχήματα με το BMW Operating System 7.

Το πακέτο περιλαμβάνει επεκτάσεις στο infotainment system, στο σύστημα οδήγησης, στην υποβοήθηση του οδηγού, στην άνεση αλλά και στα συστήματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα..

1. Βελτιώσεις στη διαδικασία φόρτισης (για τα BMX iX και i4 που κατασκευάστηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2022).

2. Νέα γραφικά για το BMW Intelligent Personal Assistant (για όλα τα μοντέλα με το Operating System 8 και κατασκευάστηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2022).

3. Ενσωμάτωση του Amazon Alexa (για όλα τα μοντέλα με το Operating System 8 και κατασκευάστηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2022).

4. Προσθήκη των επιλογών «Expressive» και «Relax» στα My Modes (για τα BMW iX και 2 Series Active Tourer που έχουν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2022).

5. Εύκολη πρόσβαση στο BMW ConnectedDrive Store μέσα από το αυτοκίνητο και δωρεάν δοκιμή των διαθέσιμων λειτουργιών πριν την αγορά τους (για τα BMW iX και 2 Series Active Tourer που έχουν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2022).

6. Βελτιώσεις στο BMW ID και My BMW app αυξάνοντας τον αριθμό των χρηστών που μπορούν να εντάξουν το ίδιο όχημα στην εφαρμογή για όλα τα μοντέλα με το Operating System 8 και κατασκευάστηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2022).

7. Αναβάθμιση της λειτουργίας προειδοποίησης εξόδου από το όχημα, ενημερώνοντας τους επιβάτες για το όχημα που πλησιάζει προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση (για τα BMW iX και 2 Series Active Tourer που έχουν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2022).

8. Αναβάθμιση της προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση του συστήματος πέδησης, μειώνοντας την ταχύτητα σε μια κρίσιμη κατάσταση (για τα BMW iX και 2 Series Active Tourer που έχουν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2022).

9. Εμφάνιση της ώρας με τη μορφή QLOCKTWO που χρησιμοποιεί λέξεις και έχει κερδίσει μια σειρά από βραβεία για τη σχεδίασή της (για όλα τα μοντέλα με το Operating System 8).

10. Σειρά αναβαθμίσεων στο Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (για όλα τα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν το BMW Operating System 7).

Σύμφωνα με την BMW οι αναβαθμίσεις αφορούν περισσότερα από 30 διαφορετικά μοντέλα της και οι οδηγοί θα εντοπίσουν τα διαθέσιμα πακέτα μέσα από το μενού «Remote Software Upgrade» που θα βρουν στο αυτοκίνητό τους.

Παράλληλα η εταιρεία ενημερώνει πως εμφανίζονται μόνο οι αναβαθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ώστε να μην χρειαστεί ο οδηγός να μπει στη διαδικασία να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη λίστα.