BMW M5 ετών 20 αγγίζει τα 300 km/h στην Autobahn (Video)


Αν θεωρείτε ότι ένα βαυαρικό σεντάν με 20 χρόνια στην πλάτη έχει «φάει» τα ψωμιά της, τότε δεν έχετε από το να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί.

  • 26/3/2021

Η Autobahn είναι γνωστή για εκείνα τα τμήματα στα οποία δεν υπάρχει κάποιο όριο ταχύτητας, αποτελώντας πόλο έλξης για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τα δικά τους όρια αλλά και του αυτοκινήτου τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο ιδιοκτήτης μια BMW M5, o οποίος αξιοποίησε την χαλαρότητα των ορίων, φτάνοντας με μια… γερασμένη BMW M5 έως την υπερβολική από κάθε άποψη ταχύτητα των 300 km/h.

Παρά τα χρόνια της και τα 200.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, η BMW M5 των 20 Μαΐων έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι τα βαυαρικά άλογα συνεχίζουν να «σκοτώνουν» ακόμα και όταν γεράσουν.

Το καλύτερο και πιο συγκινητικό σημείο του βίντεο είναι στο τέλος, αφού φτάσει τα 300 km/h αφιερώνει εκείνη την στιγμή στην Sabine Schmitz, την βασίλισσα του Nürburgring, λέγοντας «Αυτό είναι για σένα Sabine. Αναπαύσου εν ειρήνη.» Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως το αυτοκίνητο του είναι τόσο σταθερό όσο ένα τανκ στα 240 km/h, που είναι λογικό, αφού έφτασε τα 300 km/h χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αυτή η BMW E39 M5 πέρασε από το ετήσιο σέρβις στην αρχή του βίντεο και αν έχει κανείς τον χρόνο να παρακολουθήσει όλο το βίντεο των 40 λεπτών θα διαπιστώσει πως το αυτοκίνητο αυτό βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.