BMW: Νέα over the air αναβάθμιση λογισμικού για 2 εκατομμύρια οχήματα BMW παγκοσμίως (Video)


Η BMW ανακοίνωσε ότι προσφέρει την τρίτη αναβάθμιση λογισμικού over-the-air φέτος. Η νέα αναβάθμιση θα επικεντρωθεί στην επέκταση και τη βελτίωση των λειτουργιών και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2021

Οι over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού θα είναι στο μέλλον κάτι πολύ σύνηθες στα νέα αυτοκίνητα. Η BMW  ανακοίνωσε ότι διαθέτει τώρα την τρίτη over-the-air αναβάθμιση φέτος, που αφορά περίπου δύο εκατομμύρια οχήματα της BMW  παγκοσμίως. Μέχρι το τέλος του 2021, ο μεγαλύτερος στόλος οχημάτων συμβατών με αναβάθμιση στον κόσμο θα είναι στους δρόμους, με πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα BMW, από συμβατικά αυτοκίνητα, plug-in υβριδικά έως την πλήρως ηλεκτρική γκάμα της BMW.

Η πιο εκτεταμένη καμπάνια απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού του BMW Groupμέχρι σήμερα θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης έκδοσης του BMW Operating System 7 (Ver. 21-07) στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η καμπάνια θα ξεκινήσει στη Γερμανία, με άλλες αγορές να ακολουθούν σταδιακά.

Αυτή η ολοκληρωμένη καμπάνια απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού θα επικεντρωθεί στην επέκταση και βελτίωση των λειτουργιών και συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Το Spotify θα ενισχύσει επίσης την ψυχαγωγική εμπειρία που προσφέρει η BMW Connected Music και τώρα μπορεί επίσης να αναπαράγει podcast. Οι οδηγοί των μοντέλων BMW M3 και M4 μπορούν να προσβλέπουν σε μια μοναδική νέα εμπειρία ήχου κατά την οδήγηση, χάρη στο M Sound Control. Κάθε ένα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευκολία, αυξημένη ασφάλεια και, πολύ απλά, περισσότερη οδηγική απόλαυση.

Το νέο σε αυτήν την καμπάνια είναι ότι οι χρήστες της εφαρμογής My BMW μπορούν να κατεβάσουν αποκλειστικά αυτήν την έκδοση τις πρώτες δύο εβδομάδες. Η αναβάθμιση θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες ως αυτόματη λήψη απευθείας μέσω του οχήματός τους. Η εφαρμογή My BMW συνδέει τους πελάτες με το όχημά τους μέσω του smartphone τους. Εκτός από τη δυνατότητα λήψης της νέας απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού στο όχημα, η εφαρμογή παρέχει επίσης έναν βολικό τρόπο για να προγραμματίσετε ταξίδια ή να ορίσετε ένα ραντεβού υπηρεσίας. Από τον Νοέμβριο του 2021, η εφαρμογή My BMW θα προσφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, μεταξύ άλλων.

Με την τρέχουσα αναβάθμιση, περισσότερα από 30 μοντέλα και 1,6 εκατομμύρια οχήματα BMW παγκοσμίως θα μπορούν να ενημερώσουν το λογισμικό τους απευθείας. Θα είναι επίσης δυνατή η διάδοση της τρέχουσας έκδοσης (Ver. 21-07) σε σχεδόν 400.000 περισσότερα οχήματα με παλαιότερη έκδοση λογισμικού.

Νέες και βελτιωμένες λειτουργίες

Οι περιττές επεμβάσεις στο τιμόνι μπορούν να αποφευχθούν με τη βελτιωμένη προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας σε στενούς δρόμους χωρίς κεντρική σήμανση, καθώς και με υπολογισμένες στροφές.

Η πιο ολοκληρωμένη συλλογή δεδομένων κυκλοφορίας μέσω βελτιωμένου RTTI (Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο) επιτρέπει στους Χάρτες BMW να σχεδιάζουν διαδρομές και να προβλέπουν ακόμη πιο ακριβείς ώρες άφιξης.

Οι λίστες αναπαραγωγής podcast Spotify είναι πλέον διαθέσιμες στο αυτοκίνητο μέσω της BMW Connected Music. Η σύνδεση μέσω της εφαρμογής Spotify στο αυτοκίνητο και η BMW Connected Music ενεργοποιεί αυτόματα αυτήν τη δυνατότητα.

Η ενισχυμένη ανίχνευση οδηγού στο όχημα διασφαλίζει ότι φορτώνεται το σωστό προφίλ οδηγού, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το κλειδί του οχήματος στο όχημα.

Το νέο BMW M Sound Control για τις BMW M3 και BMW M4 υπόσχεται έναν εξατομικευμένο εσωτερικό ήχο και μια μοναδική εμπειρία ήχου BMW M.

Ο προηγμένος έλεγχος έντασης ήχου για smartphone Android που συνδέονται με το όχημα μέσω Bluetooth παρέχει βελτιωμένη εμπειρία ήχου για ροή μουσικής ή podcast.