BMW: Όλα έτοιμα για την παρουσίαση της νέας X2, που θα έχει και EV έκδοση (video)


Η 2η γενιά της BMW X2 ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου, με την γκάμα της να επεκτείνεται με την πρώτη, αμιγώς ηλεκτρική, iX2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW M - YouTube
  • 10/10/2023

Η 11η Οκτωβρίου έρχεται σε λίγες ώρες και μαζί της θα φέρει την αποκάλυψη της νέας BMW X2, την οποία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε tease πριν από μερικές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, το teaser ήρθε από το κανάλι της BMW M στο YouTube και αφορά την πιο σπορ έκδοση του μοντέλου, την M35i, ενώ ασφαλώς με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική iX2.

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο teaser της 2ης γενιάς του SUV πριν αυτό κάνει πρεμιέρα, με την BMW να το περιγράφει ως «ακόμα πιο χαρακτηριστικό και ρηξικέλευθο» σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Στο video φαίνεται το εξωτερικό της νέας X2 M35i από διάφορες πλευρές, με το αμάξωμα να έχει διακοσμηθεί φυσικά με λογότυπα και σήματα του τμήματος M.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ή ακούμε για τη συγκεκριμένη έκδοση, αφού πολλές φορές έχει κάνει την εμφάνισή της μπροστά στους φακούς των «κατασκόπων» φωτογράφων στο Nurburgring και στα περίχωρά του, στις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας.

Η γρίλια της έχει εμπνευστεί σημαντικά από την X6, ενώ ο προφυλακτήρας έχει λάβει ανάλογη διαμόρφωση με αυτή των X5 M, X6 M και XM. Το όχημα έχει εξοπλιστεί με μαύρα καλύμματα καθρεπτών και ζάντες 5 ακτίνων, μεγάλης διαμέτρου. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μια αρκετά μεγάλη αεροτομή, όπως και εξατμίσεις δεξιά και αριστερά από τον διαχύτη.

Παρόλο που δεν αποτελεί ένα «κανονικό» M μοντέλο, παραμένει ένα δημιούργημα των Γερμανών που έχει δεχτεί το «άγγιγμα» του τμήματος υψηλών επιδόσεών τους κι έτσι αναμένεται να έχει ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα. Aποτελεί την coupe-SUV εκδοχή της BMW X1 M35i xDrive, η οποία φέρει έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 L που αποδίδει 316 PS και 400 Nm ροπής.

Φυσικά, στο πλευρό της X2 θα βρεθεί για πρώτη φορά και η αμιγώς ηλεκτρική iX2. Το ντεμπούτο της θα γίνει μάλιστα στην Japan Mobility Show στο Τόκιο, η οποία ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου. Η iX2 πρόκειται να «δανειστεί» τη μονάδα ισχύος των 313 PS της iX1 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, όπως και την μπαταρία των 64,8 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 439 km.

Δείτε το teaser του νέου μοντέλου: