H BMW teasάρει τη νέα X2 λίγο πριν την παρουσίαση (video-photos)


Η 2η γενιά του Crossover Coupe της γερμανικής φίρμας παρουσιάσει νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αποκτά αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 28/9/2023

Εδώ και πολλούς μήνες γνωρίζουμε ότι η BMW ετοιμάζει τη 2η γενιά της X2, δίνοντας στο SUV Coupe της (ή, πιο σωστά, στο Crossover Coupe) την απαραίτητη ανανέωση αλλά και μια ολοκαίνουρια έκδοση: την αμιγώς ηλεκτρική.

Οι συνεργάτες μας έχουν συναντήσει σε διάφορες περιπτώσεις πρωτότυπά της να δοκιμάζονται, σε διαφορετικές παραλλαγές. Έχουμε δει τη «βασική» έκδοση, την M35i, αυτοκίνητο δοκιμών με λιγότερο καμουφλάζ, ακόμα και το εσωτερικό του νέου μοντέλου. Και ασφαλώς, ούτε η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική iX2 έχει μείνει εκτός από τις «κατασκοπευτικές» λήψεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν την παρουσίασή της να πραγματοποιείται εντός του 2023 και, πλέον, όλα δείχνουν ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Η ίδια η BMW, μέσω των λογαριασμών της σε Twitter, Facebook και Instagram, αλλά και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της, Domagoj Dukec στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πρώτο teaser video αλλά και φωτογραφία.

Ασφαλώς, δεν μιλάμε για πρόωρη ούτε πλήρη αποκάλυψη, αλλά ακόμα και σε αυτό το «σκοτεινό» υλικό που δημοσιεύτηκε, παρουσιάζονται ορισμένες ενδιαφέρουσες σχεδιαστές λεπτομέρειες. Το μικρό video ξεκινά με την X2 να βρίσκεται στο πλάι και μπορούμε να διακρίνουμε την πιο coupe σχεδίαση σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, με την κεκλιμένη γραμμή οροφής.

Επιπλέον, ο πίσω πρόβολος μοιάζει να είναι μεγαλύτερος, ενώ υπάρχει μια ενσωματωμένη αεροτομή και μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα φωτιστικά σώματα θα είναι τοποθετημένα ψηλά.

Στη συνέχεια του video η X2 «γυρίζει» και βλέπουμε το εμπρός μέρος, όπου δεσπόζει το φωτισμένο περίγραμμα της μάσκας των «νεφρών», με τη σχεδίαση να παραπέμπει στη νέα X6. Από την άλλη πλευρά, στους προβολείς μπορεί να διακρίνει κανείς τα φώτα ημέρα σε σχήμα C.

Η αλήθεια είναι ότι αν λάβουμε υπόψιν το hashtag #BornElectric της ανάρτησης στο Twitter υποψιαζόμαστε ότι στο teaser μπορεί να απεικονίζεται η ολοκαίνουρια iX2. Άλλωστε το σχόλιο στην ανάρτηση αναφέρει «Ένας νέος παράγοντας X. Ετοιμαστείτε». Όσο για το Instagram, το μήνυμα είναι… υποσχόμενο: «Κάτι εντυπωσιακό έρχεται».

Η τρέχουσα γενιά της X2 είναι διαθέσιμη με κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και PHEV και αναμένεται αυτό να διατηρηθεί, με την προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Από πλευράς ισχύος, η κορυφαία θερμική παραλλαγή αναμένεται να είναι η αντίστοιχη της X1 M35i xDrive, με τετρακύλινδρο κινητήρα turbo 2,0 L που αποδίδει 316 PS.

Όσο για την πρώτη ηλεκτρική iX2, πιο πιθανό είναι να «ακολουθήσει» την τετρακίνητη iX1 xDrive30, που αποδίδει 313 PS, με αυτονομία έως 439 km από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 64,8 kWh.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς της X2 αναμένεται, πλέον, σύντομα. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παραγωγή της μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εντός του 2023.