Η νέα BMW X2 «χάνει» μέρος του καμουφλάζ και αποκαλύπτει την «επιθετική» της όψη (photos)


Το coupe crossover της γερμανικής φίρμας δείχνει περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ενώ ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίασή του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 23/6/2023

H ΒMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά της X2 και έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο «κατασκοπευτικών» φωτογραφιών από το coupe crossover.

Για πρώτη φορά οι συνεργάτες μας συνάντησαν ένα πρωτότυπό της να δοκιμάζεται τον περασμένο Οκτώβριο, για να ακολουθήσει ορισμένους μήνες αργότερα η «αποκάλυψη» του εσωτερικού της.

Πλέον, το νεότερο στο πρωτότυπο που «συνελήφθη» να κυκλοφορεί κοντά στην πίστα του Nurburgring αφορά τη μείωση του καμουφλάζ. Μπορεί να παραμένει εκτεταμένο, αλλά έχει ελαττωθεί σε σχέση με το παρελθόν και έτσι μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες της μάσκας, που μοιάζει να «εμπνέεται» από την αντίστοιχη της M2.

Η νέα σχεδίαση του εσωτερικού της είναι ορατή, καθώς απουσιάζουν, πλέον, τα καλύμματα που υπήρχαν, ενώ μπορούμε, επιπλέον, να δούμε περισσότερα «ανοίγματα» στον εμπρός προφυλακτήρα. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα φρένα και τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για την έκδοση M35 ή ακόμα και την M40.

Αν παραξενεύεστε που λείπει το γράμμα i στο τέλος, είναι επειδή οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα σταματήσει να εμφανίζεται στα ονόματα των θερμικών μοντέλων, από τη στιγμή που χαρακτηρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά της γκάμας.

Επιπλέον, η έκδοση M35/40 δε σημαίνει ότι πρόκειται για «καθαρόαιμο» μοντέλο του αγωνιστικού βραχίονα της γερμανικής φίρμας, αλλά για μία παραλλαγή που έχει τη συνδρομή (και) της M Performance. Γι’ αυτό και συναντάμε τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και την αεροτομή, αλλά και τους χαρακτηριστικούς καθρέφτες M.

Συνολικά η σχεδίαση της νέας X2 θα έρθει «πιο κοντά» στη φιλοσοφία των υπόλοιπων coupe crossover της BMW, ενώ θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την X1, της οποίας, άλλωστε, ουσιαστικά αποτελεί την coupe εκδοχή.

Έτσι, περιμένουμε να μοιράζεται τα κινητήρια σύνολα, κάτι που σημαίνει ότι στις κορυφαίες παραλλαγές θα διαθέτει ισχύ 306 PS από υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο σύνολο 2,0 L, εκτός αν η BMW αποφασίσει να ανεβάσει, λίγο, την απόδοση.

Το ντεμπούτο της νέας BMW X2 αναμένεται εντός του 2023.