BMW XM 50e: Αυτό είναι το πιο οικονομικό super SUV των Γερμανών (video)


Η BMW εισάγει ένα νέο προϊόν στην γκάμα της, το οποίο ακολουθεί τα χνάρια της ΒMW XM Label Red: η MX 50e είναι η οικονομική έκδοση του πιο ισχυρού SUV της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW M - YouTube
  • 13/4/2023

Πριν από μόλις λίγες ώρες, η BMW τράβηξε το κάλυμμα από το πιο ισχυρό M μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της. Η XM Label Red θα πρωταγωνιστήσει στην κεντρική σκηνή της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σανγκάη στις 18-27 Απριλίου, και δεν αποκλείεται να έχει δίπλα της άλλο ένα μοντέλο να την πλαισιώνει. Ο λόγος για την XM 50e, την πιο οικονομική έκδοση του πανίσχυρου SUV των Γερμανών, οι οποίοι δίνουν στο κοινό μια πρώτη γεύση μέσω του teaser που δημοσίευσαν στο κανάλι τους στο YouTube.

Όπως είναι λογικό, λίγοι έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο video, αφού η παρουσίαση της XM Label Red ήταν το «κυρίως πιάτο». Σε αυτό, η XM 50e εμφανίζεται «ντυμένη» με έναν συνδυασμό χρωμάτων που κάνει αντίθεση, με την BMW να χρησιμοποιεί έντονο κίτρινο για το αμάξωμα και μαύρο για τις λεπτομέρειες και τις ραφές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η XM 50e θα φέρει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, χωρίς βέβαια αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από την BMW. Δεδομένα θα πρόκειται για υβριδικό κινητήριο σύνολο, καθώς η εταιρεία έχει κάνει γνωστό ότι το νέο μοντέλο θα έχει ηλεκτρική αυτονομία που θα κυμαίνεται από τα 76 έως τα 84 km, ενώ σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ, η XM 50e θα μοιράζεται την ίδια μονάδα ισχύος με την M760e.

Αν αυτό είναι αληθές, τότε σημαίνει ότι οι Γερμανοί της BMW έχουν εξοπλίσει την XM 50e με έναν twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος θα προσφέρει στο οικονομικό(τερο) SUV 380 PS και 519 Nm ροπής. Στην υβριδική Σειρά 7, ο συγκεκριμένος κινητήρας συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος παράγει επιπλέον 200 PS. Η M750e έχει συνολική ισχύ 571 PS και 801 Nm ροπής, κι η XM 50e αναμένεται να αποδίδει σε παρόμοια επίπεδα.

Η BMW δεν έχει κάνει γνωστή την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου, όμως δεν είναι απίθανο, η BMW XM 50e να κάνει το ντεμπούτο της στο πλευρό της BMW XM Label Red, στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το video-teaser: