Νέα BMW Σειρά 7: Τα επτά σημεία-κλειδιά που την κάνουν ξεχωριστή


45 χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η έβδομη γενιά της BMW Σειρά 7 καταφθάνει στους δρόμους έχοντας ενσωματώσει μια σειρά από τεχνολογίες που μοιάζουν να έχουν "ταξιδέψει" από το αύριο της αυτοκίνησης.

  • 4/5/2022

Πριν από λίγες ημέρες η BMW παρουσίασε και επίσημα τη νέα Σειρά 7 και την ηλεκτρική εκδοχή της, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο κορυφαίες τεχνολογίες που μοιάζουν να έχουν ταξιδέψει από το μέλλον. Πάμε να δούμε 7 εντυπωσιακά στοιχεία που τράβηξαν το βλέμμα μας στη νέα πολυτελή πρόταση των Βαυαρών.

Το εντυπωσιακό «soundtrack» με τη βαριά υπογραφή

Η ηλεκτρική εκδοχή της νέας BMW Σειρά 7 έπρεπε να βρει έναν τρόπο για καλύψει την τρανταχτή απουσία του ήχου του κινητήρα. Για αυτό τον λόγο οι Βαυαροί ανέθεσαν στον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Hans Zimmer να δημιουργήσει μια σειρά από μουσικά θέματα που θα "ντύνουν" ηχητικά λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως την εκκίνηση του κινητήρα, το καλωσόρισμα του οδηγού στην καμπίνα, τη λειτουργία του Theatre Mode, κ.α.

Η μεγάλη γρίλια και τα νέα σχεδίασης φωτιστικά σώματα

Η νέα 7άρα τραβάει σαν μαγνήτης τα βλέμματα, ειδικά όταν κοιτάζει κανείς το μπροστινό της μέρος. Εκεί δεσπόζει η τεραστίων διαστάσεων φωτιζόμενη γρίλια που χαρακτηρίζεται από το σχήμα «νεφρών» και η οποία έχει αντλήσει την έμπνευσή της από ένα πρωτότυπο της δεκαετίας του ’90 που είχε την υπογραφή του βετεράνου Ιάπωνα σχεδιαστή Joji Nagashima.

Εξίσου εντυπωσιακοί είναι και οι ανασχεδιασμένοι LED προβολείς που πλέον χωρίζονται σε δύο τμήματα, με την BMW να ανακοινώνει ότι τα αυτά τα παραπάνω στοιχεία θα αποτελούν την υπογραφή των μεγάλων πολυτελών προτάσεών της.

Η διαδραστική μπάρα

Η BMW την ονομάζει Interaction Bar και ουσιαστικά είναι μία γυάλινο επιφάνεια που διατρέχει την κεντρική κονσόλα και καλύπτει τα πάνελ των μπροστινών θυρών. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι μπορεί και αλλάζει γραφικά ανάλογα με το driving mode που έχει επιλέξει ο οδηγός. Εξίσου ξεχωριστός είναι και ο τρόπος με τον οποίο έχουν ενσωματωθεί οι διακόπτες αλλά και οι αεραγωγοί, προσθέτοντας πόντους πολυτέλειας και καινοτομίας στη νέα πρόταση.

Η κινηματογραφική οθόνη των πίσω επιβατών

Με διαφορά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της νέας BMW. Αναφερόμαστε στην 8K οθόνη, με διάταξη 32:9 και διαγώνιο 31.1 ιντσών, που προεκτείνεται από την οροφή και μετατρέπει το πίσω μέρος της καμπίνας σε κινηματογράφο. Η τεχνολογία ονομάζεται «BMW Theatre Screen», έχει ενσωματωμένο το Amazon Fire TV και μπορεί να streamάρει videos, μουσική αλλά και αποθηκευμένα αρχεία.  

Οι οθόνες Touch Command στις πίσω πόρτες

Στα πάνελ των πίσω θυρών έχουν ενσωματωθεί δύο οθόνες αφής μέσα από τις οποίες οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν στον έλεγχό τους τις λειτουργίες, τόσο του Theatre Screen όσο και του συστήματος πολυμέσων. Και μπορεί η διαγώνιος να είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ωστόσο η λειτουργία της αποτελεί μια έξυπνη και παράλληλα πρακτική λύση για τους πίσω επιβάτες.

Η κυρτή οθόνη της κεντρικής κονσόλας

Πρώτη φορά την είδαμε στο iX και η μεταφορά της στη νέα 7άρα ήταν αναμενόμενη. Η κυρτή οθόνη που βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό χωρίζεται σε δύο τομείς και ενσωματώνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων (14.9 ίντσες) και του συστήματος πολυμέσων (12.3 ίντσες), χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση του λογισμικού iDrive 8.

Το κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα

Από τη στιγμή που η BMW πήρε την απόφαση να μετατρέψει τη πίσω σειρά καθισμάτων σε cinema ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην κορυφαία δυνατή επιλογή για το σύστημα του ήχου. Αυτή ήρθε μέσα από ένα σετ 18 ηχείων Bower & Wilkins Diamond στον βασικό εξοπλισμό, με τον αριθμό να διπλασιάζεται μέσω προαιρετικής επιλογής των υποψήφιων αγοραστών.