BMW XM: Τα επιπλέον «κιλάκια» δεν την εμπόδισαν να περάσει με άνεση τον τάρανδο (video)


Η βάρους 2.710 kg BMW ΧΜ μπήκε στην πίστα για το τεστ αποφυγής και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με τρόπο που θυμίζει σπορ κατασκευή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KM77.COM - YouTube
  • 18/9/2023

Τα SUV δεν φημίζονται για την ευελιξία τους. Το μήκος, το πλάτος και το βάρος δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο τους όσον αφορά στην αλλαγή πορείας ή το σλάλομ.

Η BMW XM, είναι ένα SUV που ξεχωρίζει με τις μεγάλες διαστάσεις (μήκος 5,1m και πλάτος 2m), ενώ το βάρος της φτάνει στα 2.710 kg, κάνοντάς την ένα από τα βαρύτερα μοντέλα στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι του km77.com αποφάσισαν να βάλουν το επιβλητικό μοντέλο της BMW στην πίστα και να το υποβάλλουν στο τεστ αποφυγής, χωρίς να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα αποτέλασματα που θα φέρει. Το πρώτο πέρασμα έδειξε ότι θα δικαιωθούν αφού η XM, με ταχύτητα εισόδου 77 km/h, έριξε ένας από τους κώνους της διαδρομής. 

Στη συνέχεια όμως η ομάδα του ισπανικού μέσου έριξε την ταχύτητα εισόδου στα 74 km/h, κι η XM κατάφερε κατάφερε να διασχίσει την πίστα επιτυχώς

Το τελικό συμπέρασμα του km77 είναι ότι παρά το μέγεθος και την ογκώδη κατασκευή, η BMW XM είναι ένα ευέλικτο και σταθερό όχημα, ενώ είναι αρκετά εύκολο στον χειρισμό του. Παράλληλα οι δοκιμαστές παραδέχτηκαν ότι η XM τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, αφού πριν το τεστ δεν είχαν μεγάλες προσδοκίες.

Δείτε το video: