Πώς τα πήγε το Hyundai Ioniq 6 στο απαιτητικό τεστ αποφυγής (video)


Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6 μπήκε στη διαδρομή του τεστ αποφυγής και δεν εντυπωσίασε.

  • ΦΩΤΟ: km77.com
  • 30/8/2023

Το Hyundai Ioniq 6 μπήκε στο απόλυτο τεστ χειρισμού και συμπεριφοράς, το τεστ αποφυγής (γνωστό ως 'moose test'), χάρη στους ανθρώπους του km77.com, που ανέβασαν τα αποτελέσματα στο κανάλι τους στο YouTube.

Το ηλεκτρικό μοντέλο των Κορεατών φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, με απόδοση 228 PS, ενώ η μπαταρία, που βρίσκεται στο πάτωμα, έχει χωρητικότητας 77,4 kWh, προσφέροντας αυτονομία614 χιλιομέτρων

Τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται εντός 7,4 δευτερολέπτων, ενώ για το τεστ το μοντέλο φορά ελαστικά Nexen NFera Sport EV μεγέθους 225/55 R18.

Ο δοκιμαστής στο βίντεο δε μοιάζει να εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις επιδόσεις του μοντέλου, καθώς η υψηλότερη ταχύτητα με την οποία εισήλθε στη διαδρομή ήταν τα 72 km/h, που θεωρείται χαμηλή, ειδικά για ένα EV που έχει χαμηλά το κέντρο βάρους του.

Οι άνθρωποι του καναλιού υποδεικνύουν δύο βασικούς λόγους για την όχι και τόσο ενθαρρυντική εικόνα του αυτοκινήτου στη διαδρομή: τα ελαστικά του, που φαίνεται να υπερθερμαίνονται γρήγορα, και οι αναρτήσεις του (McPherson εμπρός, πολλαπλής σύνδεσης πίσω) που χαρακτηρίζονται αρκετά μαλακές.

Δείτε το σχετικό βίντεο: