Clarkson: Το Toyota GR Yaris είναι εξίσου συναρπαστικό με μια Porsche 911


Ο πολύς Jeremy Clarkson είχε την ευκαιρία να καθίσει πίσω από το τιμόνι του Toyota GR Yaris δηλώνοντας ότι η εμπειρία που έζησε είναι εξίσου συναρπαστική με εκείνη που προσφέρει μια Porsche 911.

  • 22/2/2021

Ως γνωστόν ο Jeremy Clarkson, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής του Top Gear και νυν τηλεοπτικός αστέρας του Amazon TV, δεν μασάει τα λόγια του, διατυπώνοντας με κάθε τρόπο και κάθε αφορμή την αιρετική του σκέψη.  

Αυτή τη φορά επέλεξε να τοποθετηθεί μέσα από τη στήλη του που διατηρεί στην ηλεκτρονική έκδοση της Sunday Times πάνω στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Toyota GR Yaris.

Το ιαπωνικό supermini το οποίο έχει ξυπνήσει άσβεστα πάθη και έχει κερδίσει από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά φανατικούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς, βρέθηκε στα χέρια του Βρετανού δημοσιογράφου, κλέβοντας την καρδιά του.

Ο Jeremy Clarkson δεν στάθηκε μόνον στις επιδόσεις που χαρίζουν στο κορυφαίο supermini των ημερών μας οι 261 ίπποι ενός τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου, ούτε και στις αναγνωρισμένες ικανότητές του στην άσφαλτο.

Θέλησε να αξιολογήσει τη συνολική εμπειρία που αποκομίζει κανείς από το αριστερό κάθισμα του μικρού Toyota -δεξί κάθισμα αν είσαι Βρετανός- καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό που παίρνεις από το GR Yaris είναι πολύ περισσότερο από τις σχεδόν 30.000 λίρες που κοστίζει στη βρετανική αγορά.

Μάλιστα, ο Jeremy Clarkson δεν δίστασε να παρομοιάσει το GR Yaris με μια Porsche 911, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και κάποιος που έχει… καλομάθει στις συγκινήσεις που προσφέρει το γερμανικό sportscar δεν θα απογοητευτεί από το… ταπεινό Toyota.