Cyberpunk 2077: Ένα παιχνίδι με πρωταγωνίστρια μία Porsche 911 Turbo (βίντεο)


Τι μπορεί να πάρει κανείς αν ενώσει τη φωνή του Keanu Reeves με μία από τις πρώτες «widow maker» 911 Turbo και τα ενσωματώσει στη δυστοπική κοινωνία ενός video game;

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 16/10/2020

Περί gaming το ανάγνωσμα, με το στούντιο CD Projekt να ετοιμάζεται στις 19 Νοεμβρίου να κυκλοφορήσει το νέο του τίτλο, Cyberpunk 2077. Πρόκειται για ένα σκοτεινό παιχνίδι, βασισμένο σε ένα κόσμο όπου οι εταιρίες είναι ο κακός, που καταστρέφει τους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς είναι το περιβάλλον του Johnny Silverhand, του πρωταγωνιστή της ιστορίας, που χρησιμοποιεί τη φωνή του Keanu Reeves και οδηγεί μία Porsche 911 Turbo Carrera του 1977.

Ο Johnny Silverhand, είναι πρώην βετεράνος και επικεφαλής μιας μπάντας που ονομάζεται Samurai, η οποία διαλύθηκε το 2008. Πλέον είναι γνωστός ως ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ενάντια στις μεγάλες εταιρείες που κυριαρχούν στο πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό τοπίο. Μεταφορικά, οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έβαψαν το αυτοκίνητό του στα κατάλληλα χρώματα. Ένα χακί, που αντικατοπτρίζει τη θητεία του στο στρατό, κόκκινο από τους Σαμουράι και άφθονο ασημί, ένεκα του ονόματός του.

Ταυτόχρονα προχώρησαν και σε ορισμένες ειδικές «μετατροπές», αλλάζοντας τους πλευρικούς καθρέφτες με κάμερες, τοποθετώντας αισθητήρες lidar και αλλάζοντας το μηχανικό κιβώτιο με ένα φουτουριστικό αυτόματο, ώστε το αυτοκίνητο να οδηγείται και αυτόνομα.

Κρίνοντας από το βίντεο που ανέβασε η ίδια η Porsche στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube, αρκετοί είναι ανυπόμονοι να κυκλοφορήσει το action RPG παιχνίδι σε PC και κονσόλες (Play Station 4/5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S). Εάν τώρα προσεγγίζει σε φιλοσοφία το Blade Runner (και με δεδομένη τη φωνή του «Neo», Keanu Reeves) τότε μάλλον και εμείς θα μπούμε στον πειρασμό να το αποκτήσουμε.