DaimlerChrysler: επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Μεξικό


Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στο Μεξικό, η DaimlerChrysler, προγραμματίζει επενδύσεις 1 δις. δολαρίων στο Μεξικό για τα επόμενα δύο χρόνια. Η κίνηση αυτή γίνεται, με σκοπό την αύξηση των παραγωγής κινητήρων αλλά και αυτοκινήτων, όπως το Chrysler PT Cruiser.
  • 29/5/2001
Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στο Μεξικό, η DaimlerChrysler, προγραμματίζει επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων στο Μεξικό για τα επόμενα δύο χρόνια. Η κίνηση αυτή γίνεται, με σκοπό την αύξηση των παραγωγής κινητήρων αλλά και αυτοκινήτων, όπως το Chrysler PT Cruiser.
Η εταιρία, η οποία έχει εργοστάσια σε έξι πόλεις του Μεξικό, αποφάσισε να διπλασιάσει το μέγεθος του εργοστασίου παραγωγής κινητήρων στο Ramos Arizpe. Ο αριθμός των Chrysler PT Cruiser, τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρίας κοντά στο Mexico City, θα αυξηθεί κατά 50%, φτάνοντας των αριθμό των 60 αυτοκινήτων την ώρα ή 260.000 ετησίως, καθώς οι παραγγελίες του είναι πολύ περισσότερες από ότι αναμενόταν.
Η αύξηση παραγωγής του PT Cruiser, σημαίνει ότι το εργατικό προσωπικό θα πρέπει να αυξηθεί στους 1500, από 900 που δουλεύουν αυτή την στιγμή. Η DaimlerChrysler, κάνει αυτή την κίνηση την στιγμή που είχε ανακοινώσει ότι προσπαθεί να μειώσει το εργατικό προσωπικό, των 12.500 ατόμων στο Μεξικό, καθώς στο δεύτερο μισό του οικονομικού έτους 2000 είχε απώλειες στις ΗΠΑ της τάξεως του 1,75 δισ. δολαρίων. Πρίν λίγους μήνες, μάλιστα η εταιρία είχε ανακοινώσει, ότι θα κλείσει τρία εργοστάσια στο Μεξικό, μέχρι το τέλος του 2002, ως μέρος της στρατηγικής της, να εξισορροπήσει την παραγωγή με την μειωμένη ζήτηση.