Δείτε μια Ferrari να πέφτει με δύναμη πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και να προκαλεί πανικό (video)


Οι 1.000 ίπποι της Ferrari SF90 Stradale αποδείχτηκαν υπεραρκετοί για τον οδηγό της, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε μια σειρά παρκαρισμένων οχημάτων χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

  • 2/6/2022

Ακόμα ένας οδηγός αποδείχθηκε ανεπαρκής να θέσει υπό έλεγχο την τρομακτική δύναμη του αυτοκινήτου του, χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό. Αυτό δεν ισχύει φυσικά για τη Ferrari SF90 Stradale που οδηγούσε αλλά ούτε και για τα παρκαρισμένα οχήματα που... βρέθηκαν στο διάβα του.

Το περιστατικό συνέβη στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας την 25η Μαΐου και "πρωταγωνιστής" ήταν ο οδηγός της Ferrari όταν για αδιευκρίνιστους λόγους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε μια σειρά απο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μπροστινό μέρος της Ferrari έγινε αγνώριστο ενώ τα άλλα οχήματα άρχισαν να χτυπάνε το ένα πάνω στο άλλο σαν… ντόμινο.

Ο οδηγός της Ferrari μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί βγήκε από το αυτοκίνητο, κοίταξε για λίγο τον χαμό που προκάλεσε και το έβαλε στα πόδια. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ αναζητούν στοιχεία ώστε να εντοπίσουν τον οδηγό και να τον συλλάβουν.

Θυμίζουμε ότι η συνολική ισχύς της SF90 φτάνει τα 1.000 PS και είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής -με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους- που έχει κατασκευάσει η Ferrari.

Στην "καρδιά" της χτυπά ένας twin-turbo των 780 PS με 800 Nm ροπής και είναι ο ισχυρότερος V8 της Ferrari. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, ο ένας στον πίσω άξονα και δύο στον μπροστινό. Έτσι, η SF90 αποδίδει επιπλέον 220 PS για να φτάσει στην τετραψήφια ιπποδύναμη και στην συνολική ροπή των 1.200 Nm!

Οι παραπάνω αριθμοί έχουν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 2.5 sec, το 0-200 km/h σε 6.7 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Δείτε το video…