H Ferrari SF90 Stradale σπάει το ρεκόρ της Indianapolis (Video)


Η Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano είναι η νέα κάτοχος του ρεκόρ γύρου της θρυλικής αμερικανικής πίστας Indianapolis Motor Speedway. 

  • 22/7/2021

Η Ferrari SF90 Stradale στην έκδοση με τις προδιαγραφές πίστας Assetto Fiorano, είναι η νέα κάτοχος του ρεκόρ γύρου της θρυλικής αμερικανικής πίστας, Indianapolis Motor Speedway, για αυτοκίνητο παραγωγής, με χρόνο 1:29.625 και μέγιστη ταχύτητα που έφτασε τα 281 χλμ/ώρα.

Στη μήκους 3,925 χιλιομέτρων πίστα Indianapolis Motor Speedway, που εγκαινιάστηκε το 1909 ως πεδίο δοκιμών των κατασκευών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το ιταλικό supercar πέτυχε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ferrari Racing Days.

«Ήταν μια υπέροχη στιγμή βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο η εντυπωσιακή απόδοση της Ferrari SF90 Stradale έσπασε το ρεκόρ γύρου στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο Mark Raffauf, Senior Director του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων της IMSA, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην αμερικανική πίστα.

«Το Indianapolis Motor Speedway χτίστηκε το 1909 για να αποτελέσει ένα πεδίο δοκιμών στοιχείο για αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών, και από τότε έχουμε παραμείνει πιστοί σε αυτό το DNA. Είτε πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε για αυτοκίνητα παραγωγής, η ιστορική οβάλ πίστα των 2,5 μιλίων και η προκλητική road course στο IMS συνεχίζουν να είναι καταλύτες στον τομέα της εξέλιξης και απόδοσης. Στα 112 χρόνια της ιστορίας μας, είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτών των σημαντικών ορόσημων», δήλωσε ο πρόεδρος της IMS J. Douglas Boles.

Η Ferrari SF90 Stradale είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Ferrari και το πρώτο plug-in υβριδικό supercar της ιταλικής εταιρείας. Η βάση του κινητήριου συνόλου είναι ο V8 κινητήρας 4.0 λίτρων μαζί με τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνολικά αποδίδουν μέγιστη  ισχύ 1.000 ίππων.

Η έκδοση Assetto Fiorano διαθέτει πολλές επιμέρους βελτιώσεις προσανατολισμένες για την πίστα. Είναι κατά 30 κιλά ελαφρύτερη, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε πολλά μέρη του αυτοκινήτου, όπως η πίσω πτέρυγα, το κάλυμμα του δαπέδου και το εσωτερικό των θυρών. Με αρωγό το χαμηλότερο βάρος, η Assetto Fiorano επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 2,5 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 200 χλμ/ώρα σε 6,7 δεύτερα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Την απόδοσή της στην πίστα βελτιώνει τόσο η νέα πίσω πτέρυγα, η οποία παράγει 390 κιλά άντωσης σε ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, όσο και οι ειδικές αναρτήσεις GT της Multimatic. Αλλαγές έχουν γίνει επίσης στην εξάτμιση που είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και τα ελαστικά επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup2R.