Δείτε τα πιο δημοφιλή μοντέλα στο Instagram


Η δημοτικότητα των αυτοκινήτων στο δημοφιλές Instagram εκπλήσσει, καθώς δεν πρωταγωνιστούν τα πιο ακριβά και εντυπωσιακά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2019

To Instagram κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα και λογικό είναι το τι ανεβάζουν οι χρήστες του αλλά και τα hashtags που χρησιμοποιούν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζει κανείς ποια είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα που εμφανίζονται στις σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Προκειμένου να το διαπιστώσει αυτό η Veygo, μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία μέτρησε με κάποιον τρόπο τα hashtags κάθε μεμονωμένου μοντέλου και κατέληξε πως με αυτήν την προσέγγιση το πιο δημοφιλές μοντέλο παγκοσμίως είναι το πιο γνωστό muscle car των ΗΠΑ, η Mustang της Ford. Τα hashtags #fordmustang και #mustang της οποίας φτάνουν τα 11.947.872. 

Στην δεύτερη θέση, με 7.402.365 hashtags οι απλές εκδόσεις του Honda Civic (#hondacivic, #civic), ενώ το σαφώς πιο εντυπωσιακό Type R κατατάσσεται αρκετά πιο πίσω, στην 18η θέση. Τρίτος είναι ο Godzilla, κατά κόσμον Nissan GT-R(#nissangtr, #gtr) με 7.019.123 hashtags, στην τέταρτη θέση με 5.817.457 hashtags η ΒΜW M3 και πέμπτο το Jeep Wrangler (5.137.019).

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται το Chevrolet Camaro, η Corvette, η BMW M4, η Lamborghini Aventador ως πρώτο supercar και το Audi R8. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία της Ferrari από τις πρώτες 30 θέσεις, παρόλο που θα περίμενε κανείς να πρωταγωνιστεί και σε αυτήν την κατάταξη.