Δείτε τη Ferrari 250 GTO του Karun Chandhok να πιάνει φωτιά σε αγώνα στο Goodwood (video)


Ο πρώην οδηγός της Formula 1 συμμετείχε σε αγώνα με vintage Ferrari της δεκαετίας του ’60, όλες με κινητήρες V12.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: YOUTUBE/GOODWOOD CLIPS
  • 10/9/2023

Κάθε αγώνας στο motorsport κρύβει κινδύνους, ακόμα και αν πρόκειται για vintage μοντέλα, που δεν έχουν την πολυπλοκότητα και τα (αμέτρητα) ηλεκτρονικά συστήματα των σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Αυτός ο «άγραφος» νόμος επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πριν από λίγες ώρες, στο Goodwood Revival, ένα «μαγικό βήμα πίσω στο χρόνο και μια μοναδική εμπειρία να απολαύσει κανείς τη γοητεία του motor racing στην πιο αυθεντική πίστα του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε ο αγώνας Lavant Cup με συμμετοχή 16 vintage Ferrari της δεκαετίας του ’60, όλες με κινητήρα V12. Ο Karun Chandhok βρισκόταν στο τιμόνι μιας 250 GTO, η αξία της οποίας εκτιμάται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, όταν σε μία δεξιά στροφή άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το πίσω μέρος της Ferrari και αμέσως ξέσπασε φωτιά.

Η 250 GTO έκανε μια πλήρη περιστροφή και στη συνέχεια βγήκε εκτός πίστας, στο γρασίδι. Το ευτύχημα ήταν ότι ο πρώην οδηγός της F1 κατάφερε αρχικά να ελέγξει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να ανοίξει γρήγορα την πόρτα και να βγει από αυτό.

«Ευτυχώς τη γλίτωσα με τίποτα περισσότερο από μια λιωμένη μπότα», ανέφερε ο ίδιος ο Chandhok με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι άκουσε έναν ήχο στο πίσω μέρος πριν το σπινάρισμα και τη φωτιά που ξέσπασε, η οποία έσβησε αρκετά γρήγορα. «Είναι κρίμα να τελειώνω με τέτοιο τρόπο έναν αγώνα στο GT των ονείρων μου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι καλά», κατέληξε.

Δείτε σε video στιγμιότυπα από τον αγώνα και το συμβάν της Ferrari 250 GTO: