O Nick Mason, o Brian Johnson και η Ferrari 250 GTO (Video)


Τι θα συμβεί όταν δύο παγκόσμιοι θρύλοι της ροκ μουσικής βρεθούν μαζί με τον απόλυτο μύθο στην ιστορία της Αυτοκίνησης; Η συνέχεια επί της οθόνης.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/4/2021

Ο Nick Mason, ο ντράμερ των «Pink Floyd», και ο Brian Johnson, ο τραγουδιστής των «AC/DC», δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, τουλάχιστον στους φίλους της ροκ και της hard rock μουσικής. Εκτός από τη διασημότητα και την επιρροή που έχουν ασκήσει (και ασκούν) παγκοσμίως στους καλλιτέχνες, αλλά και στους θαυμαστές τους, μοιράζονται ακόμα ένα κοινό πάθος. Τη λατρεία τους για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες με αυτά. 

Ο Brian Johnson πραγματοποιεί εκπομπές στις οποίες δείχνει αυτή την αγάπη του. Έτσι, συναντήθηκε με τον Nick Mason για να μιλήσουν για τα αυτοκίνητα που ο δεύτερος έχει στη συλλογή αλλά και για να έχει μια ξεχωριστή ευκαιρία. Να πάνε βόλτα με τη Ferrari 250 GTO την οποία κατέχει ο πρώτος.

Ο ντράμερ των «Pink Floyd» την αγόρασε το 1977 έναντι του ποσού των 37.000 λιρών στερλινών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα προήλθαν από τις εισπράξεις του δίσκου «Dark Side Of The Moon» που είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι η 250 GTO κατασκευάστηκε μόλις σε 36 μονάδες και κατέχει το ρεκόρ ακριβότερης τιμής πώλησης για όχημα στον κόσμο. Τον Ιούνιο του 2018 έγινε γνωστό ότι μία άλλαξε χέρια μεταξύ ιδιωτών για 70.000.000 δολάρια (περίπου 59.500.000 ευρώ), ενώ η αξία της αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με το αρχείο της Ferrari, η 250 GTO του Nick Mason έχει τον αριθμό πλαισίου «3757GT», κατασκευάστηκε στις 20 Απριλίου 1962 και είναι αριστεροτίμονη. Το εκπληκτικό είναι ότι την χρησιμοποιεί σχετικά συχνά για τις καθημερινές μετακινήσεις του, ενώ συμμετέχει και σε αγώνες. Μάλιστα, συνόδευσε με αυτή τις κόρες του στην εκκλησία όταν παντρευτήκαν. 

Ο Mason έχει δηλώσει ότι έβαλε το αυτοκίνητο ως εγγύηση προς την διοργανώτρια εταιρεία για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να πραγματοποιήσουν οι «Pink Floyd» την παγκόσμια περιοδεία τους ώστε να προωθήσουν τον δίσκο τους «Momentary Lapse Of Reason» που κυκλοφόρησε το 1987. Το 2010 αρνήθηκε προσφορά 30.000.000 δολαρίων για να την πουλήσει. 

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τους δύο διάσημους καλλιτέχνες να συζητούν για το αυτοκίνητο αλλά και να κινούνται με αυτό στον δρόμο. Οι αντιδράσεις του Brian Johnson είναι χαρακτηριστικές της εμπειρίας.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.