Δείτε τη μία και μοναδική Ferrari Breadvan να διαλύεται στο Le Mans Classic (video)


Ο 31χρονος Αυστριακός οδηγός  Lukas Halusa έχασε τον έλεγχο του σπάνιου αυτοκινήτου στον αγώνα Le Mans Classic με αποτέλεσμα να καρφωθεί στα προστατευτικά και να υποστεί σημαντικές ζημιές.

  • 4/7/2022

Μπορεί το περασμένο Σαββατοκύριακο τα βλέμματα των περισσοτέρων φίλων του motorsport να ήταν στραμμένα στο Silverstone για τον εμβληματικό αγώνα της Formula 1 όπου αναδείχτηκε νικητής ο Carlos Sainzόμως στην απέναντι πλευρά της Μάγχης και συγκεκριμένα στο Circuit de la Sarthe διεξαγόταν ο αγώνας Le Mans Classic ο οποίος κάθε δύο χρόνια ρίχνει στην πίστα ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα.

Μεταξύ αυτών φέτος ήταν και η μία και μοναδική Ferrari Breadvan η οποία όμως δεν είχε την τύχη να ολοκληρώσει τον αγώνα αφού βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε με δύναμη στα προστατευτικά.

Ευτυχώς ο Αυστριακός οδηγός Lukas Halusa δεν έπαθε το παραμικρό ωστόσο το σπάνιο αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές ζημιές και σίγουρα η επισκευή του θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η Ferrari 250 SWB «Breadvan» συμμετείχε για πρώτη φορά το 1962 στον ιστορικό αγώνα του Le Mans με στόχο να τα ξεπεράσει τη Ferrari 250 GTΟ, ωστόσο κάποια μηχανικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να τερματίσει.

To δημιούργημα του οίκου Niels van Roij Design.
To δημιούργημα του οίκου Niels van Roij Design.

Πέρυσι τον Ιανουάριο ο οίκος Niels van Roij Design πήρε σαν πρώτη ύλη μια Ferrari 550 Maranello και επάνω της έπλασε ένα shooting brake αμάξωμα επαναφέροντας στη ζωή το εμβληματικό μοντέλο

Αναφορικά με τον κινητήρα, οι υπεύθυνοι αυτής της μεταμόρφωσης, επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε επεμβάσεις. Παραμένει ως εκ τούτου ένα V12 σύνολο, χωρητικότητας 5,5 lt, το οποίο αποδίδει 478 PS και 568 Nm ροπής.

Δείτε το ατύχημα που είχε η σπάνια Ferrari «Breadvan»…