Η μυθική Ferrari 250 GT Breadvan αναβιώνει! (βίντεο)


Βασισμένη σε μία Ferrari 550 Maranello, η μοναδική δημιουργία του οίκου Niels van Roij Design αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο εμβληματικά τετράτροχα που βγήκαν ποτέ από το Μαρανέλο.

  • 26/1/2021

Η πηγή της έμπνευσης δεν είναι άλλη από την Ferrari 250 GT SWB Breadvan του 1962. Ένα μοναδικό μοντέλο που σχεδιάστηκε πρακτικά για να κοντράρει τις 250 GTO και έχει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία.

Όσο για το δημιούργημα στο οποίο αναφερόμαστε, αντικειμενικά, μπορεί και αυτό να γυρίζει τα κεφάλια των περαστικών στο δρόμο, με την ίδια ευκολία.

Υπεύθυνος για το όλο concept είναι ο οίκος Niels van Roij Design, ένας μικρός καροσερίστας που πήρε σαν πρώτη ύλη μία Ferrari 550 Maranello και επάνω σε αυτή έπλασε ένα ρετρό, shooting brake αμάξωμα.

Το χαρακτηριστικό πίσω μέρος έρχονται να ενισχύσουν τα στρογγυλά πίσω φώτα, με τις προεξέχουσες τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων. Αρκετή δουλειά έχει δεχτεί και το μπροστινό μέρος, με το καπό να διαθέτει μία μικρή διαφανή καλύπτρα, ώστε να αποκαλύπτεται ένα μέρος του κινητήρα.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί η κατασκευή του πίσω μέρους, που μετά τα πλευρικά παράθυρα έχει κατασκευαστεί από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, ώστε οπτικά να υπάρχει μία συνέχεια, χωρίς ραφές στο αμάξωμα!

Μία μετρημένη χρήση πλαστικών και ανθρακονημάτων φροντίζει για τον περιορισμό του τελικού βάρους, ενώ ρετρό πινελιές απαντώνται και στο εσωτερικό, που θυμίζει σε αρκετά σημεία αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’60.

Αναφορικά με τον κινητήρα, οι υπεύθυνοι αυτής της μεταμόρφωσης, επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε επεμβάσεις. Παραμένει ως εκ τούτου ένα V12 σύνολο, χωρητικότητας 5,5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 478 PS ισχύος και 568 Nm ροπής.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πιο άσχημες Ferrari όλων των εποχών