Δείτε την BMW M4 Competition να κάνει χρόνο 7:30 στο Nurburgring (Video)


Ενώ η στάνταρ Μ4 F82 χρειάστηκε 7 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα για να γυρίσει το διάσημο Nurburgring, ήρθε η κορυφαία M4 Competition να ρίξει το χρόνο γύρου στο 7:30. Πάμε να δούμε πως έγινε αυτό δυνατό.

  • 6/8/2021

Παρά το αμφιλεγόμενο εξωτερικό της στυλ, και ειδικότερα τα όχι και τόσο θετικά σχόλια που έχει ακούσει για την μεγάλη μάσκα της πρόσοψης, η BMW M4 Competitionμε τον κωδικό G82 έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα εμπρός από τον προκάτοχό της. Χάρη στην ομάδα του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, έχουμε τώρα την ευκαιρία να δούμε την κορυφαία Μ4 να γυρίζει στο διάσημο Nurburgring Nordschleife. Με τον οδηγό δοκιμών Christian Gebhardt στο τιμόνι, το γερμανικό σπορ κουπέ σημείωσε έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου με μόλις 7 λεπτά και 30,79 δευτερόλεπτα.

Τα 7:30 είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο επίτευγμα για τη νέα M4, αλλά δεν είναι η ταχύτερη στιγμή που έχουμε δει από το γερμανικό σπορ κουπέ. Η προηγούμενη γενιά της F82 M4 στην έκδοση GTS ήταν ικανή να ολοκληρώσει το γύρο εντός 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων. Η πιο ήπια σε προδιαγραφές CS μάλιστα, έκανε χρόνο 7 λεπτών και 38 δευτερολέπτων.

Ένας χρόνος γύρου στα 7μισι δευτερόλεπτα βάζει τη νέα BMW M4 Competition στην ίδια συνομοταξία με μερικά από τα κορυφαία αυτοκίνητα πίστας των προηγούμενων ετών. Ο χρόνος είναι αρκετά γρήγορος για να ανταγωνιστεί το Chevrolet Camaro ZL1, αλλά και την 997 Porsche 911 GT2. Δεν είναι καθόλου κακή επίδοση, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι η νέα BMW Μ4 έχει αρκετά πιο χαμηλή ισχύ σε σύγκριση με αυτά τα δύο μοντέλα. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος σε σειρά των 3,0 λίτρων με τον κωδικό S58 που τροφοδοτεί την M4 Competition αποδίδει 510 ίππους και 650 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Το Camaro από την άλλη διαθέτει 650 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο LT4 V8, ενώ ο επίσης υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος επίπεδος κινητήρας της GT2 αποδίδει 523 ίππους.

Φυσικά, η ισχύς δεν είναι το παν στον γύρο του Ring και ο Gebhardt μπόρεσε να αξιοποιήσει πλήρως την τεχνολογική φαρέτρα απόδοσης της M4. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, το ενεργό πίσω διαφορικό και ο προσανατολισμένος στην απόδοση έλεγχος πρόσφυσης βοηθούν στον απόλυτο έλεγχο της Μ4 γύρω από την πίστα. Τα Michelin Pilot Sport Cup 2 έπαιξαν το δικό τους ρόλο, εμποδίζοντας την BMW να ξεφεύγει από την ιδανική γραμμή στις πιο δύσκολες στροφές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Gebhardt έχει κερδίσει τέσσερις διαφορετικούς αγώνες αντοχής 24 ωρών στο Ring όλα αυτά τα χρόνια, οπότε μέσα στην πίστα είναι σαν στο σπίτι του.

Ενώ γνωρίζουμε ότι η BMW σχεδιάζει να συνεχίσει να βελτιώνει την M4, προσθέτοντας την επιλογή 4κίνησης για όσους αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση, πάμε να δούμε το γύρο των 7 λεπτών και 30,79 δευτερολέπτων του Christian Gebhardt με την BMW M4 Competition στο Nurburgring Nordschleife.