Δείτε την ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan να εκτοξεύεται στα 200 km/h (Video)


Η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Porsche ανεβάζει ρυθμούς στα χέρια του βρετανού δημοσιογράφου Jonny Smith o οποίος επανέλαβε 26 φορές τη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 200 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2018

Έναν ξεχωριστό σταθμό στην ιστορία όχι μόνο της ίδιας της Porsche αλλά και της αυτοκίνησης πρόκειται να αποτελέσει η Taycan.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο τετράτροχο που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής του Τσουφενχάουζεν, εντυπωσιάζει ήδη με τις δυνατότητές του, τις οποίες επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία, ενόψει και της παγκόσμιας πρεμιέρας της τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη.

Το νέο επεισόδιο της Porsche Taycan γράφτηκε σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο της Γερμανίας όπου η γερμανική φίρμα πραγματοποιεί αυτό το διάστημα δοκιμές.

Εκεί βρέθηκε και ο βρετανός δημοσιογράφος Jonny Smith, ο οποίος είχε την ευκαιρία να βιώσει από πρώτο χέρι τις ικανότητες του ηλεκτροκίνητου sportscar.

Σκοπός του δεν ήταν μόνο να αναδείξει την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα- και αποδίδει περίπου 600 ίππους αλλά και την αντοχή του.

Έτσι, λοιπόν, επανέλαβε 26 φορές (!) τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 200 km/h, χωρίς η Porsche Taycan να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

Μάλιστα η διαφορά ανάμεσα στην ταχύτερη και στην πιο αργή προσπάθεια του Βρετανού δεν ήταν μεγαλύτερη των οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου.

Ο χρόνος που χρειάζεται η Taycan των 600 ίππων -θα υπάρξουν και άλλες εκδόσεις ισχύος- για να επιταχύνει από στάση στα 200 km/h είναι περίπου 12 δευτερόλεπτα, ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της Porsche.

Με μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh, η αυτονομία της Taycan θα προσεγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ χάρη στο ηλεκτρικό κύκλωμα των 800 Volt, η ανάκτηση του 80% του ενεργειακού δυναμικού θα διαρκεί σε έναν υπερταχυφορτιστή μόλις 15 λεπτά.

Η εμπορική διάθεση της Taycan θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, ενώ περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν προκαταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα μία από τις εκδόσεις της ηλεκτροκίνητης Porsche.