Δείτε την Porsche 911 Carrera GTS να ξεπερνά τα 300 km/h στην Autobahn (video)


Μία γρήγορη βόλτα στην Autobahn με μία Porsche 911 Carrera GTS είναι πάντα ένα ευχάριστο θέαμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL
  • 22/1/2024

Μπορεί τα «μεγάλα ονόματα» στη σειρά της Porsche 911 να είναι η Turbo και η GT3 (στις διάφορες εκδόσεις τους), εντούτοις η Carrera έχει αξιόλογες επιδόσεις και δύναται να προσφέρει αντίστοιχα επίπεδα διασκέδασης στον οδηγό της.

Αυτό διαπίστωσαν κι οι άνθρωποι του AutoTopNL, που σε νέο τους βίντεο επιχειρούν να πάρουν το μοντέλο στην Autobahn της Γερμανίας και να το φτάσουν σε όσο υψηλότερη τελική ταχύτητα μπορούν.

Στην «καρδιά» της 911 Carrera GTS γενιάς 992 βρίσκεται ένας κινητήρας flat-6 με δύο turbo, ισχύος 479 PS και ροπής που αγγίζει τα 570 Nm. Η Porsche αναφέρει πως η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 311 km/h, και η αλήθεια είναι πως στο βίντεο αυτή η επίδοση επιτυγχάνεται με σχετική ευκολία.

Το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει γρήγορα στα 300 km/h, ενώ αγγίζει τα 312 km/h, προτού ο οδηγός αναγκαστεί να επιβραδύνει γιατί υπήρχαν πιο αργά οχήματα μπροστά του. Πιθανώς να ήταν σε θέση να ξεπεράσει και την εργοστασιακά αναγραφόμενη τελική.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα της GTS είναι εξοπλισμένο και με το πακέτο Lightweight της Porsche, που μειώνει το βάρος σε όλο το αυτοκίνητο με τη χρήση πιο ελαφρών καθισμάτων και την αφαίρεση του ηχομονωτικού υλικού, ενώ προστίθεται σύστημα τετραδιεύθυνσης και διαφορετικά αεροδυναμικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της Porsche Cayman GT4 RS φτάνει τα επίπεδα ενός jet (video)

Ένα Audi S8 Plus δείχνει την ισχύ του και σοκάρει (video)

Ακούστε την τον εκκωφαντικό ήχο της Lamborghini Aventador SVJ στην Autobahn (video)