Ο εκκωφαντικός θόρυβος της Porsche Cayman GT4 RS φτάνει τα επίπεδα ενός jet (video)


Τα ηχεία στο τέρμα: Η Porsche Cayman GT4 RS των 500 PS κατάφερε να αγγίξει τα 120 dB, κάνοντας τα «μαγικά» της στην Autobahn.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 29/12/2023

Η GT4 RS βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της Porsche Cayman, χάρη στους 500 PS που αποδίδει ο flat six κινητήρας των 4,0 L. Οι Ολλανδοί του AutoTopNL είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όρια του κεντρομήχανου μοντέλου στην Autobahn και το video που δημοσίευσαν στο κανάλι τους στο YouTube δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας, που προέρχεται από το πρόγραμμα GT3 Cup της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παράγει έναν από τους πιο εκκωφαντικούς ήχους που μπορεί να βρει κανείς σε αυτοκίνητο παραγωγής. Στην GT4 RS που δοκίμασε το ολλανδικό μέσο, τα παράθυρα στο πίσω μέρος έχουν αντικατασταθεί από δύο εισαγωγές αέρα, κάνοντας αυτόν τον ήχο ακόμα πιο δυνατό.

Το όχημα φτάνει και ξεπερνάει με ευκολία τα 300 km/h σε πολλές φάσεις του video, χωρίς όμως να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 315 km/h. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, τελικά, είναι ο θόρυβος, αφού ακόμη και στις πιο χαμηλές ταχύτητες, μέσα στον χώρο στάθμευσης στην αρχή του video, ο κινητήρας ακούγεται ιδιαίτερα δυνατά.

Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, η Cayman κατάφερε να παράξει 120 dB ήχου κατά την προσπάθειά της στην Autobahn, δηλαδή σχεδόν όσο δυνατά ακούγεται ο κινητήρας ενός jet κατά την απογείωσή του. Λίγα είναι τα μοντέλα παραγωγής που μπορούν να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα θορύβου. 

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche Cayman GT4 RS εναντίον 911 GT3: Μάχη στο 400άρι ανάμεσα σε «αδέρφια» (video)

Δείτε την Porsche 718 Cayman GT4 RS των 500 PS να «κατακτά» το βουνό (video)

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS της Manthey σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring (video)