Ένα Audi S8 Plus δείχνει την ισχύ του και σοκάρει (video)


Το Audi S8 Plus αγγίζει με ευκολία τα 315 km/h στην Autobahn, συναρπάζοντας με τις επιδόσεις του.

  • ΦΩΤΟ: AutoTopNL
  • 10/12/2023

Η Audi υποστηρίζει ότι η τελική ταχύτητα του S8 Plus περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 km/h. Το ολλανδικό AutoTopNL διέψευσε την εταιρεία, κάνοντας μια δοκιμή με το πανίσχυρο sedan στον χωρίς όριο ταχύτητας αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, στην Autobahn.

Οδηγώντας ένα μοντέλο του 2017, οι Ολλανδοί κατάφεραν να ξεπεράσουν κατά πολύ την τελική ταχύτητα που αναφέρει η Audi στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, άγγιξαν τα 315 km/h, και φυσικά αυτή η επίδοση είναι άκρως εντυπωσιακή.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας twin turbo κινητήρας V8 που αποδίδει 605 PS και 750 Nm ροπής, κάτι που αιτιολογεί αυτό το επίτευγμα. Δεν εκπλησσόμαστε ιδιαίτερα που το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να κατακτήσει τέτοια επίπεδα ταχύτητας.

Αυτό που εκπλήσσει όμως είναι η άνεση με την οποία το S8 Plus έφτασε μέχρι τα 315 km/h, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να ανεβάζει ταχύτητα. Ο οδηγός δεν πήρε το πόδι από το γκάζι επειδή το αυτοκίνητο δεν είχε περισσότερη ταχύτητα να προσφέρει, αλλά επειδή υπήρχαν προπορευόμενα οχήματα. Θα μπορούσε μέχρι και να ξεπεράσει τα 320 km/h, αν του δινόταν η ευκαιρία κι ο χώρος.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακούστε την τον εκκωφαντικό ήχο της Lamborghini Aventador SVJ στην Autobahn (video)

Ακούστε μία Ferrari 812 Superfast να «ουρλιάζει» καθώς φτάνει τα 333 km/h (video)

Δείτε και κυρίως ακούστε την Porsche 911 Turbo S να τα «σπάει» στην Autobahn (video)