Δείτε το ηλεκτροκίνητο κτήνος του αμερικανικού στρατού


Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του γνωστού με μη εξαιρετέου Humvee με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση εξετάζει ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

  • 27/4/2020

Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης δεν αφορά αποκλειστικά τα επιβατικά  οχήματα ή τα ελαφρά επαγγελματικά και αυτό το αποδεικνύει με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο η πρόθεση του αμερικανικού στρατού να αντικαταστήσει τα μέχρι σήμερα γνωστά Humvee με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο JLTV (Join Light Tactical Vehicle).

Το JLTV πρόκειται για τετρακίνητα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τα οποία με τις απαραίτητες προσαρμογές μπορούν να αποκτήσουν αμυντικά ή επιθετικά οπλικά συστήματα.

Ο αμερικανικός στρατός πρόκειται τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τον στόλο των Humvee αποκτώντας 50.000 νέα JLTV και η σκέψη για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό των ιθυνόντων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων JLTV είναι η αθόρυβη λειτουργία τους, ο βασικός λόγος όμως για τον οποίο ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ηλεκτροκίνητων θωρακισμένων οχημάτων είναι ο υπαρκτός κίνδυνος εκτόξευσης των τιμών του πετρελαίου τα επόμενα 20 χρόνια, γεγονός που θα καταστήσει ασύμφορη τη συντήρηση και τη χρήση οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας.

Μάλιστα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θεωρούν ότι η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Tesla είναι ικανές να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και προδιαγραφές ενός στρατιωτικού οχήματος.

Το ενδεχόμενο, λοιπόν, που θέλει τον Elon Musk να κατακτά όχι μόνο το διάστημα αλλά και τα εχθρικά προς της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εδάφη δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον και τόσο μακρινό.