Δείτε το ολοκληρωτικό "γδύσιμο" μιας Toyota Supra (Video)


Ένα πατριωτάκι μας εξ Αμερικής ονόματι Στέφανος Παπαδάκης παίρνει μία Toyota Supra και την αφήνει μόνο με το πλαίσιο για να στήσει επάνω του ένα αγωνιστικό μοντέλο. Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/2/2020

Η μεταμόρφωση ενός αυτοκινήτου σε αγωνιστικό δεν είναι κάτι που βλέπουμε σε κοινή θέα συχνά. Όμως ο Steph Papadakis της Papadakis Racing έδωσε στο κανάλι του στο YouTube ένα ολοκληρωμένο video για το πως ξεγυμνώνεται μία Supra ώστε να μετατραπεί σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η Papadakis Racing είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Formula Drift στην Αμερική και στόχο έχει να μετατρέψει την Toyota Supra σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για drift.

Όπως βλέπουμε στο video, σε αφήγηση του ίδιου του Papadakis, η διαδικασία είναι εξαιρετικά πολύπλοκλη και χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις ώστε τα διάφορα εξαρτήματα να βγουν ακέραια και να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. 

Τον πιο πολύ χρόνο παίρνει η αφαίρεση του σαλονιού και των διαφόρων μικρών εξαρτημάτων του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, ενώ όπου είναι τα πράγματα μπερδεμένα (όπως για παράδειγμα το σύστημα infotainment) πέφτει κοπίδι.

Αφαιρέθηκε και ο κινητήρας ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα τέρας των 1.000 ίππων ενώ έμεινε μόνο το γυμνό πλαίσιο του αυτοκινήτου, πάνω στο οποίο θα στηθεί με νέες διαδικασίες το αγωνιστικό. 

Πατήστε το play και δείτε μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς μέχρι τώρα είχαμε μία εικόνα για το πως ντύνεται ένα αυτοκίνητο παραγωγής αλλά λίγα είχαμε δει για το πως... γδύνεται.