Δείτε τον Ken Block να ντριφτάρει ένα Ford F-450 των 4 τόνων! (Video)


Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ HEAVY DUTY FORD F-450 ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΙΣΩ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

  • 30/5/2020

Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να ντριφτάρει στα χέρια του Ken Block. Όπως βλέπουμε στο video στην αρχή ακόμα και ο ίδιος έχει αμφιβολίες αν αυτό το τέρας, το σχεδόν 4 τόνων F-450 pick-up, μπορεί να κάνει και αυτό τις συνήθεις χορευτικές φιγούρες.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για να σέρνει τα τρέϊλερ με τα άλλα αγωνιστικά του μοντέλα. Στην αρχή σκέφτεται να ντριφτάρει μαζί με το τρέϊλερ, κάτι που απορρίπτει σχετικά γρήγορα. Και έτσι μένει το θηριώδες F-450 για να περάσει την ώρα του διασκεδάζοντας και καίγοντας λάστιχα.

Στην αρχή του video ακούμε τον Block να σκέφτεται πως θα μπορούσε να βάλει ένα χειρόφρενο στο φορτηγάκι. Όμως τελικά αποφασίζει να το κάνει χωρίς αυτό το βοήθημα και μόνο με τα 450 άλογα από τον τεράστιο V8 diesel κινητήρα των 6,7 λίτρων.

Αν και τα διπλά πίσω λάστιχα και το μεγάλο βάρος δημιουργούν υπόνοιες ότι θα δυσκολευτεί, όπως βλέπουμε τελικά (πηγαίνετε το video αν βιάζεστε λίγο μετά το 6ο λεπτό) ο μεγάλος μάστορας του drift καταφέρνει να το φέρει στα μέτρα του και να κάνει διάφορα κόλπα σε ένα ανοιχτό χώρο όπου μπορεί να βολευτεί το τεράστιο F-150.

Όπως λέει μετά το τέλος της παράστασης, η αργή απόκριση του turbo στον κινητήρα και η ομαλή απόδοση της δύναμης δεν συνάδουν με τις τεχνικές του drifting. Η τρίτη σχεση στο κιβώτιο ήταν η καλύτερη δυνατή αν και το να κάνεις τέτοια πράγματα με ένα φορτηγό αξίας 100.000 δολαρίων (τιμή υπερβολική ακόμα και για την Αμερική) μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.