Διαγωνισμός της Porsche για νέες τεχνολογίες


Η Porsche δίνει τη δυνατότητα σε νέους προγραμματιστές να εφαρμόσουν τις ιδέες και τις εφευρέσεις τους για τη διασυνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και την «αυτόνομη οδήγηση».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/2/2019

Ο διαγωνισμός, που ονομάζεται «Porsche Next OI», διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και είναι ανοιχτός σε όσους ενδιαφέρονται, από όλον το κόσμο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, σκοπός του είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέους προγραμματιστές και επιστήμονες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ή τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτύξει και να εργαστούν πάνω σε αυτές, στις εγκαταστάσεις της Porsche.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι συμμετέχουν σε αυτόν θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα διάστημα εννέα εβδομάδων μαζί με τα στελέχη της εταιρείας όπως και με αυτά της start-up εταιρείας «High Mobility», η οποία παρέχει την πλατφόρμα Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (API). Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 300 πηγές δεδομένων και η πρακτική εφαρμογή των ιδεών και των εφαρμογών τους θα γίνει στο Mission E Cross Turismo, το πρωτότυπο που έχει δημιουργήσει η Porsche για την εξέλιξη τεχνολογίας και απόκτησης τεχνογνωσίας αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις τομείς, την εκκίνηση του οχήματος από το σπίτι, τη διάρκεια της μετακίνησής του και την άφιξή του στον προορισμό. Οι συμμετέχοντες σε αυτόν πρέπει να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους σε κάποιον από τους τρεις τομείς.

Ο κ. Andy Grau, Επικεφαλής του τμήματος Καινοτομίας της Porsche και υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε σχετικά: «Η πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρεία να είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες και ερεθίσματα από το ευρύτερο περιβάλλον. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε το οικοσύστημα της Porsche με στοιχεία από τον διαγωνισμό ‘‘Next OI’’ και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τους συμμετέχοντες σε αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες».