Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα Mercedes-AMG SL – Τιμές


Η καινούργια γενιά της εμβληματικής Mercedes-AMG SL είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία παραγγελιών στην ελληνική αντιπροσωπία.

  • 7/4/2022

Οι νέες Mercedes-AMG SL 55 4MATIC Plus και SL 63 4MATIC Plus είναι από σήμερα διαθέσιμες για παραγγελία και στη χώρα μας. Το καινούργιο μοντέλο έρχεται δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του καθώς διαθέτει  κλασική υφασμάτινη οροφή και έντονο σπορ χαρακτήρα.

Η λειτουργία της μαλακής οροφής του γίνεται μέσω ηλεκτροϋδραυλικού μηχανισμού και ανοίγει ή κλείσει σε περίπου 15 sec. Μάλιστα, αυτό μπορεί να γίνει ενόσω το όχημα είναι εν κινήσει με ταχύτητα έως και 60 km/h.

Ταυτόχρονα, το πολυτελές roadster 2 2 θέσεων, είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για καθημερινή χρήση, ενώ η δύναμή του στο δρόμο ελέγχεται για πρώτη φορά με την πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC Plus.

Η έναρξη των πωλήσεων αφορά στον κινητήρα biturbo V8 AMG χωρητικότητας 4,0 λίτρων που διατίθεται σε δύο επίπεδα απόδοσης. Οι κινητήρες συναρμολογούνται εξ ολοκλήρου στο χέρι, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Affalterbach, σύμφωνα με την αρχή «One Man, One Engine».

Στην SL 55 4MATIC Plus, η μέγιστη απόδοση του V8 κινητήρα είναι 476 PS (350 kW) και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 700 Nm. Για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h χειμάζονται μόλις 3,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 295 km/h.

Στο κορυφαίο μοντέλο, την SL 63 4MATIC Plus, η μέγιστη ισχύς του είναι 585 PS (430 kW) και παρέχει μέγιστη ροπή 800 Nm/2.500-4.500 rpm. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζονται μόνο 3,6 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει 315 km/h.

Το καινούργιο μοντέλο εφοδιάζεται με την ανάρτηση «AMG ACTIVE RIDE CONTROL» με ενεργή σταθεροποίηση η οποία προσφέρει εγκάρσια και διαμήκη δυναμική ευστάθεια, το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, το προαιρετικά διαθέσιμο κεραμικό σύνθετο σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης AMG και το σύστημα DIGITAL LIGHT, με λειτουργία προβολής, απογειώνουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.  Επίσης, οι πολυάριθμες επιλογές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εξατομίκευσης, από σπορ δυναμικό έως πολυτελώς κομψό, ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.

Οι τιμές πώλησης της καινούργιας νέες Mercedes-AMG SL ξεκινούν από τα 239.500 ευρώ για την έκδοση 55 4MATIC Plus και από τα 275.500 ευρώ για την 63 4MATIC Plus