Plug-in υβριδική και πανίσχυρη η Mercedes-AMG GLC 63 PHEV!


Δείτε την plug-in υβριδική και κορυφαία AMG GLC 63 PHEV να δοκιμάζεται στο χιονισμένο τοπίο των Σκανδιναβικών χωρών. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τις προδιαγραφές της κορυφαίας υβριδικής AMG GLC των 650 ίππων.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 18/1/2022

Έχουμε δει τη Mercedes GLC να δοκιμάζεται πολύ καιρό τώρα και συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα εντοπίσαμε για πρώτη φορά την κορυφαία GLC 63.

Η νέα δημιουργία των ανθρώπων της AMG ξεκίνησε το χειμερινό της πρόγραμμα δοκιμών στη βόρεια Σκανδιναβία. Η εταιρεία έχει βάλει σκοπό να φτιάξει το καλύτερο plug-in υβριδικό όχημα επιδόσεων, όπως την ονομάζει.

Είναι δύσκολο βέβαια να κρύψει την χαρακτηριστική μάσκα Panamericana, το φαρδύ μετατρόχιο, τους μεγάλους τροχούς και τα φρένα, τα φαρδιά πλαϊνά μαρσπιέ και φυσικά τις 4 τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα μοντέλα AMG 63. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την GLC 63 να ξεχωρίζει άμεσα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πρωτότυπα της GLC.

Η μάσκα έχει πλέον περισσότερες καμπύλες και τα εμπρός φώτα είναι πιο στενά, ενώ στο πλάι ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και η θύρα φόρτισης στο πίσω μέρος.

Αυτό που πραγματικά δεν έχουμε συνηθίσει με τα μοντέλα που φέρουν τα διακριτικά AMG 63 είναι ότι θα υπάρχει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας που θα τροφοδοτεί το ηλεκτρικό SUV, όπως ακριβώς στην περίπτωση της C63.

Δεδομένου ότι η νέα C-Class και η GLC μοιράζονται την πλατφόρμα, θα μοιράζονται επίσης τις επιλογές κινητήρα και αφού η Mercedes-AMG έχει ήδη αποκαλύψει ότι η επερχόμενη C63 AMG θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα αυτό θα ισχύει και για την GLC 63.

Η ισχύς επομένως θα προέρχεται από μια έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα των 2,0 λίτρων (M139) που χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της ισχύος του. Η μικρή μπαταρία των 6,1 kWh θα συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 150 kW (204 PS). Η Mercedes-AMG υπόσχεται μια συνδυασμένη ισχύ για την τετρακύλινδρη συμφωνία πάνω από 650 ίππους – ένα άλμα 140 περίπου ίππων πάνω από τον V8 της απερχόμενης AMG C63 S.

Το εσωτερικό θα ακολουθήσει τα βήματα της νέας C-Class με ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων με οθόνες κοντά στις 12,3 ίντσες για το καθένα.

Η κορυφαία υβριδική Mercedes AMG GLC 63 θα κάνει το ντεμπούτο της στα τέλη του 2022 και θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2023.