Δίλιτρη "Porsche Cayenne" από την Κίνα με 23.000 ευρώ


Ένα κινεζικό κλώνο απέκτησε η Porsche Cayenne, διαθέτοντας δίλιτρο κινητήρα 232 ίππων και τιμή που θα κυμαίνεται στα 23.000 ευρώ.

  • 30/10/2020

Στην Κίνα η δημιουργία αυτοκινήτων που παραπέμπουν με τον σχεδιασμό τους σε ευρωπαϊκές προτάσεις αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο.

Τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες αντιγραφής είναι αποτυχημένες, υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κακό.

Το παράδειγμα του Changan Uni-K είναι ενδεικτικό του επιπέδου στο οποίο έχουν φτάσει πλέον οι Κινέζοι κατασκευαστές, οι οποίοι μπορεί να απευθύνονται στην εγχώρια αγορά, αυτό ωστόσο δεν τους απαγορεύει να ονειρεύονται μια διεθνή καριέρα.

Άλλωστε ποιος θα έλεγε όχι σε ένα SUV που παραπέμπει όσο κανένα άλλο στην Porsche Cayenne, διαθέτοντας έναν δίλιτρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης και κοστίζοντας μόλις 23.000 ευρώ.

Το Uni-K της Changan φτάνει σε μήκος τα 4,9 μέτρα και ενώ το μπροστινό του τμήμα επιχειρεί να ακολουθήσει έναν διαφορετικό σχεδιαστικό δρόμο, το πίσω ακολουθεί πιστά το παράδειγμα της νέας Porsche Cayenne.

Φυσικά, οι 232 ίπποι του δίλιτρου κινητήρα βενζίνης δεν φαντάζουν αρκετοί ώστε να οδηγήσουν το κινεζικό SUV στα επίπεδα απόδοσης μιας πραγματικής Porsche, ωστόσο, τα σχεδόν 23.000 ευρώ της τιμής του καθιστούν έντιμο τον όποιο συμβιβασμό.

Για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να σημειώσουμε ότι η εμπορική του διάθεση στην κινεζική αγορά πρόκειται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα αν το πολλά υποσχόμενο Uni-K πρόκειται να περάσει τα κινεζικά σύνολα διεκδικώντας παρουσία σε κάποια άλλη ασιατική αγορά.