Δημήτρης Κορρές: Δείτε το αφιέρωμα του Vice στον δημιουργό του πρώτου ελληνικού hypercar (video)


«Το τέλειο όχημα διαφυγής». Έτσι χαρακτηρίζει ο πολυμήχανος Δημήτρης Κορρές το δημιούργημά του και μέσα από το αφιέρωμα του Vice μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς εννοεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ - CAR AND DRIVER
  • 29/7/2023

Κάθε συζήτηση με τον Δημήτρη Κορρέ είναι ενδιαφέρουσα. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το πρώτο ελληνικό hypercar παντώς εδάφους, έκατσε απέναντι στην κάμερα του Vice και μίλησε για όλους και για όλα.

Το ραντεβού με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπούνια, δόθηκε στα βουνά της Πεντέλης, όπου ο Δημήτρης Κορρές εμφανίστηκε με το δημιούργημα του, το Korres Project 4, το οποίο εμείς εδώ στο Car and Driver είχαμε την τύχη να το γνωρίσουμε τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του.

Το video έχει διάρκεια 20 λεπτών και εστιάζει στο πρωτότυπο «τέρας» που ανέπτυξε με την ομάδα του τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει αφιερώσει περισσότερες από 25.000 ώρες εργασίες, έχουν σχεδιαστεί τουλάχιστον 8.000 εξαρτήματα, ενώ το αυτοκίνητο έχει φτάσει σε αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα έχοντας «απορροφήσει» κεφάλαια ύψους 4 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κορρές, με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα που τον χαρακτηρίζουν, μιλάει και για τις οικονομικές δυσκολίες που εμφανίστηκαν όταν έγινε γνωστό ότι αυτοκίνητο δεν μπορεί να βγει στην αγορά για να φέρει πίσω τα λεφτά του.

Επίσης κατά τη διάρκεια του video αναλαμβάνει... δράση όταν το τρίποδο από την κάμερα του συνεργείου χαλάει. Αμέσως φοράει τα γυαλιά του, ψάχνει στα εργαλεία του και ως γνήσιος «μάστορας» μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκει τη λύση για να συνεχιστεί το γύρισμα.

Το αφιέρωμα του Vice κλείνει με τον Δημήτρη Κορρέ να μιλάει για την αγαπημένη του αναρρίχηση, με τον ίδιο και το δημοσιογράφο να κάθονται σε ύψωμα της Πεντέλης και να αγναντεύουν την εντυπωσιακή θέα της Αθήνας.

Δείτε το αφιέρωμα του Vice…