Dodge Challenger πλένεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και το αποτέλεσμα σοκάρει (video)


Οι άνθρωποι της WD Detailing μετέφεραν το αυτοκίνητο από τον αχυρώνα στο συνεργείο τους και αφού το τοποθέτησαν σε βάσεις, το έπλυναν με υψηλή πίεση επαναφέροντας στο αμάξωμα τη χαμένη λάμψη του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 11/10/2023

Αυτό το Dodge Challenger του 1971 πλύθηκε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι κάτι που πραγματικά χρειαζόταν. Το όχημα βρήκε η ομάδα του καναλιού WD Detailing στο YouTube και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε αρκετά κακή κατάσταση.

Το εξωτερικό του μπορεί να φαίνεται σε καλή κατάσταση και δεν έχει δεχτεί σημαντικές ζημιές στο αμάξωμα, όμως λείπει ο προφυλακτήρας. Η στρώση του χρώματος στο αμάξωμα έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, ενώ και τα ελαστικά δείχνουν εντελώς κατεστραμμένα.

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας κινητήρας V8 χωρητικότητας 5,2 L, ο οποίος ήταν ο μικρότερος οκτακύλινδρος που προσφερόταν για το μοντέλο. Διαθέσιμοι ήταν επίσης κι οι 6,2 L και 7,2 L Hemi V8. Να σημειωθεί ότι το εύρημα του καναλιού έχει γράψει στο οδόμετρο 30.577 km.

Οι άνθρωποι της WD Detailing μετέφεραν το όχημα από τον αχυρώνα που βρέθηκε στο συνεργείο τους, και το τοποθέτησαν σε βάσεις. Το πρώτο βήμα ήταν το πλύσιμο με υψηλή πίεση, το οποίο αποκάλυψε την πανέμορφη και έντονη βαφή στο χρώμα της ώχρας.

Αν τα πράγματα φαίνονται άσχημα από έξω, με τις λαβές των θυρών να λείπουν, η εικόνα του εσωτερικού είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτική. Ο χώρος αποσκευών είναι γεμάτος σκουπίδια και άχρηστα μέρη, ενώ τα καθίσματα έχουν ενωθεί με τα πατάκια. Αφαιρώντας το κάθισμα του οδηγού, η WD Detailing ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Το πάτωμα λείπει σχεδόν ολόκληρο, ειδικά από την πλευρά του οδηγού.

Η ομάδα καθάρισε στη συνέχεια τον κινητήρα, χωρίς όμως να δοκιμάσει να τον θέσει σε λειτουργία. Άγνωστο παραμένει το αν λειτουργεί αφού δεν γίνεται ξεκάθαρο στο σχετικό video. Στο τέλος, το αμάξωμα καταλήγει να φαίνεται σχεδόν σαν καινούργιο, όμως εκεί σταματούν τα θετικά. Όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο πρότζεκτ εξηγούν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο ως όχημα-δότης.

Δείτε το video: