"Donuts" στην ορoφή κτιρίου από τον David Coulthard (Video)


Σε μια υψηλού ρίσκου και ακρίβειας "άσκηση" συμμετείχε ο David Coulthard, πραγματοποιώντας με μονοθέσιο της Red Bull Racing "donuts" στην κορυφή ενός ουρανοξύστη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2018

Με επιτυχία έφερε εις πέρας μια άκρως επικίνδυνη αποστολή ο David Coulthard πραγματοποιώντας "donuts" με μονοθέσιο της Formula 1 σε ύψος 213 μέτρων από το έδαφος.


Η παράτολμη προσπάθεια του πρώην οδηγού της Formula 1 πραγματοποιήθηκε με μονοθέσιο της Red Bull Racing, σε ελικοδρόμιο που βρίσκεται στην κορυφή ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Maiami των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την προβολή της κορυφαίας μορφής του μηχανοκινήτου αθλητισμού στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.


Ο ουρανοξύστης έχει σχεδιαστεί από τη φημισμένη ιρανή αρχιτέκτονα Zaha Hadid, ενώ η επιλογή της πόλης δεν έγινε τυχαία, καθώς πρόθεση των νέων "αφεντικών" της Formula 1 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αποκτήσουν και μάλιστα σύντομα δεύτερο Grand Prix στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.


Για την ιστορία και μόνο, το μονοθέσιο της Red Bull Racing που χρησιμοποιήθηκε για το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι του 2017, χρονιά που η αυστριακή ομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.