Δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης από τη Ford


Τα νεότερα μοντέλα της Ford, τα οποία είναι εξοπλισμένα με το FordPass Connect, θα απολαμβάνουν υπηρεσίες διασύνδεσης χωρίς κόστος προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

  • 25/6/2020

Μέχρι πρότινος η Ford στην Ευρώπη προσέφερε αυτές τις υπηρεσίες με ένα πακέτο αξίας περίπου 100 ευρώ, για μία περίοδο δύο ετών. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, με τη φίρμα να προσφέρει πλέον δωρεάν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Τα νέα μοντέλα της φίρμας, όπως το Kuga, διαθέτουν ενσωματωμένο το σύστημα FordPass Connect, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε μία σειρά από πληροφορίες και λειτουργίες του οχήματος, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Μεταξύ άλλων, ο οδηγός μπορεί εύκολα να βρει το αυτοκίνητό του, σε περίπτωση που ξέχασε που το έχει παρκάρει, να δει πόσο καύσιμο και τι αυτονομία έχει, να ελέγξει την κατάσταση των λιπαντικών του κινητήρα, το αν είναι κλειδωμένο ή όχι και διάφορες άλλες πληροφορίες. Εάν τώρα το αυτοκίνητο τυχαίνει να είναι και plug-in υβριδικό, η εφαρμογή προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκολίες.

Εκτός από το επίπεδο φόρτισης του συσσωρευτή και την εμβέλεια του οχήματος με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το FordPass Connect δίνει επιπλέον πληροφορίες για το κόστος φόρτισης τη δεδομένη χρονική στιγμή (ανάλογα με τα τιμολόγια που ισχύουν). Παράλληλα, εκμεταλλευόμενο τη σύνδεση στην ηλεκτρική παροχή, μπορεί να προθερμάνει ή να ψύξει την καμπίνα, ώστε να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν από τη χρήση.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Richard Bunn, Διευθυντή του FordPass στη Ford Ευρώπης, «Από εδώ και στο εξής, κάθε πελάτης στην Ευρώπη που αγοράζει ένα Ford μπορεί να επωφεληθεί από μια σειρά συμπληρωματικών υπηρεσιών διασύνδεσης οχημάτων - αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της εκπλήρωσης της υπόσχεσής μας να σχεδιάζουμε έξυπνα οχήματα για έναν έξυπνο κόσμο».