Εκθαμβωτική και αμιγώς ηλεκτρική η BMW 3.0 CS του Chacko Abraham


Τα κλασικά σχήματα παραμένουν γοητευτικά όσο και αν τα μεταλλάξει κανείς προκειμένου να είναι συμβατά με τη σύγχρονη εποχή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Chacko Abraham
  • 3/11/2020

Η 3.0 CS, το όμορφο κουπέ της BMW με τον εσωτερικό κωδικό Ε9 που κατασκευαζόταν από το 1968 έως και το 1975 είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Μέλος της λεγόμενης New Class συνέβαλε στην αναγέννηση της BMW και στη δημιουργία του σπορ χαρακτήρα της.

Ενδεχόμενα θα περίμενε κανείς στο Μόναχο κάποια στιγμή να θυμηθούν το παρελθόν της μάρκας και να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εμπνευσμένο από την  E9. Και μιας και αυτό δεν τον έκαναν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι σχεδιαστές της BMW το κάνει ο ανεξάρτητος designer Chacko Abraham. Ο οποίος μεταφέρει το κλασικό κουπέ στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ακριβώς όπως είχε κάνει πριν από καιρό και με τα αγωνιστικά 907 και 908 της Porsche.

Όπως είναι λογικό αναγνωρίζει κανείς άμεσα στοιχεία από την Ε9. Για παράδειγμα τη μάσκα «καρχαρία» που για την περίσταση είναι κλειστή και συνεχίζει οπτικά σε ένα μεγάλο σπόιλερ. Χαρακτηριστικά είναι και τα φλας που παρεμβάλλονται μεταξύ μάσκας και καπό, ενώ φυσικά και έχει διατηρηθεί τόσο το Hofmeister kink που υπάρχει σε όλες τις BMW όσο και η απουσία μεσαίες κολώνας. Που εξασφαλίζει μαζί με τα παράθυρα χωρίς πλαίσια ένα ιδιαίτερο στυλ στο όμορφο κουπέ.

Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό. Σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει καν οθόνη για το σύστημα infotainment, επιλογή που βεβαίως ήταν απόλυτα συνειδητή από την πλευράς του Chacko Abraham.