Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των οχημάτων που μένουν από βενζίνη στους δρόμους της Αττικής


Η ραγδαία άνοδος των τιμών στα καύσιμα έχει "μπερδέψει" τους οδηγούς οι οποίοι πλέον δεν υπολογίζουν σωστά και βλέπουν το όχημά τους να ακινητοποιείται στη μέση του δρόμου.

  • 24/5/2022

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ παρουσίασε το kathimerini.gr  όπου παρουσιάζονται μια σειρά στοιχείων από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με τις μεταβολές που έχουν σημειωθεί στους δρόμους μετά τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Αρχικά το ρεπορτάζ εστιάζει στις εναλλαγές που έχουν προέλθει στην κυκλοφορία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε περίπου 2.000 km.

Κατά μέσο όρο η κίνηση αλλά και οι καθυστερήσεις τις πρωινές ώρες αιχμής (7 π.μ. – 10 π.μ.) έχουν περιοριστεί ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και τις απογευματινές ώρες αιχμής (3 μ.μ. – 7 μ.μ.) στις περισσότερες οδικές αρτηρίες.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένοι οδικοί άξονες που ακολουθούν αντίθετη πορεία και παρουσιάζουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν ανέβουν οι τιμές στα καύσιμα. «Αρνητικός πρωταγωνιστής» σε αυτή την περίπτωση είναι η λεωφόρος Κηφισού.

Το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο δρόμο «εφιάλτη» ενώ το παράδοξο είναι ότι παρόλο που οι διελεύσεις στο ρεύμα προς Πειραιά έχουν μειωθεί τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, το ρεύμα προς Λαμία είναι αισθητά επιβαρυμένο. Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες τα οχήματα είναι περισσότερα κατά 14.2% ενώ το απόγευμα κατά 21.3%.

Παράλληλα το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα οχήματα που ακινητοποιούνται λόγω βλάβης έχουν διπλασιαστεί και έχουν φτάσει τον αριθμό 8 κατά μέσο όρο κάθε ημέρα. Μάλιστα τα μισά από αυτά τα περιστατικά αφορούν οχήματα τα οποία έχουν μείνει από καύσιμο, κάτι το οποίο δεν ήταν τόσο σύνηθες πριν εκτοξευτούν οι τιμές.

«Πρόκειται για μια συνθήκη που δεν παρατηρούσαμε μέχρι πρότινος, ενώ πλέον αποτελεί καθημερινότητα. Εκεί που παλαιότερα βάζαμε 10€ και ξέραμε ότι μας φτάνουν για μια Χ απόσταση, τώρα βάζουμε 10€ και μπορούμε να διανύσουμε σχεδόν τη μισή», σημείωσε ο σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κίμων Λογοθέτης.

Πηγή: kathimerini.gr